Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Delägare i Ocean gala jagas av amerikanska myndigheter

 
Ocean Gala
Visa alla artiklar

Två amerikanska affärsmän som jagats av myndigheterna ska ha varit drivande i Ocean gala-projektet. Det uppger P4 Västernorrland.

För snart ett år sedan kom de första uppgifterna om att Ocean gala, landets största asylboende med plats för 1800 personer, var på väg mot Härnösand. Sedan dess har stormarna kring fartyget avlöst varandra.

Nu avslöjar P4 Västernorrland att två hittills okända personer som varit drivande i Ocean Gala-projektet har förekommit i flera rättsfall i USA. De två amerikanska affärsmännen och deras bolag ska ha jagats av amerikanska myndigheter.

Enligt P4 Västernorrlands uppgifter ska de amerikanska affärsmännen vara delägare i Ocean gala och i rederiet Floating Accommodations, det ska också ha varit de två som varit drivande i rederiets avtal med Migrationsverket.

Läs också: Ocean Galas ägare stämmer Migrationsverket på 250 miljoner kronor: "De är en skam för Sverige"

Affärsmännen har tillsammans med flera andra rederier krävts på pengar av amerikanska myndigheter efter att ha lurat tusentals personer på miljontals dollar genom vilseledande affärsmetoder. De båda ska även tidigare ha fällts för insideraffärer och tvingats betala 300 000 dollar i böter, uppger P4 Västernorrland

Nyligen kunde allehanda.se berätta att omstridda Ocean gala bytt namn och nu ska satsa på kryssningstrafik.

För Plus-kunder: Asylfartyget Ocean Gala har bytt namn – satsar på kryssningstrafik

FLER NYHETER:

För Plus-kunder: Spelade bort allt – nu vill han hjälpa andra: "Det är 80 procents dödlighet i det här"

SMHI utfärdar klass 1-varning för isbildning och kuling-vindar

För Plus-kunder: Efter tre år utan kontroller – nu ska resenärernas biljetter kollas igen: ”Vi har sett ett behov”

Dyrare med alkohol och bio – här är tio av våra nya lagar