Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Delägaren: – Jag vill att Månprinsen startar i Sverige

Anders Bodin från Nyland som är delägare i Månprinsen A.M. står inte bakom beslutet att hans häst inte ska starta i Sverige.
– Jag är emot det. Jag vill att han startar på svenska banor, säger Anders Bodin.

Han är uppfödare till Månprinsen A.M och äger 30 procent i kallblodsstjärnan. Matchningen sköter dock tränaren Gunnar Melander.

– Det är klart att jag har önskemål i bland, men det är Gunnar som bestämmer. Han har ju också skött matchningen fantastiskt bra så det går inte att klaga, säger Anders Bodin och skrattar.

Han är dock inte lika nöjd att han inte ska få se sin häst starta i Sverige det närmaste halvåret. Beslutet togs efter att ägaren AnnaMaria Öberg stängts av från svenska travbanor till och med 30 juni nästa år.

– Om det är någon som tror att jag är med på det beslutet så vill jag göra en dementi. Men eftersom jag bara äger 30 procent så måste jag förstås vika mig för ett majoritetsbeslut. Men självklart vill jag att Månprinsen startar i Sverige, säger Bodin.

Vad säger du om hela den här historien?

– Det är väldigt tråkigt och det finns inte någon vinnare.

Läs mer:

Öberg: – Månprinsen kommer inte att starta i Sverige