Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Deltagarrekord på Barnens Vasalopp

Under lördagen arrangerades Barnens Vasalopp på Norra berget. Intresset var stort och plusgrader och en skinande sol lockade många barnfamiljer till platsen.
– Vi har haft ungefär 90 barn som deltagit i loppet, det är nytt rekord, säger arrangören Anette Tjärnberg.

Annons

För åttonde året i rad arrangerades vasaloppet för de allra minsta. Mellan klockan 12 och 14 deltog ett 90-tal barn i blandade åldrar i det 250 meter långa loppet. Barnen fick själva bestämma hur många varv de ville åka och när de sedan gick i mål tilldelades alla deltagare medalj och diplom.

Iris Rodhe, 2 år, hade rest ända från Uppsala för att delta i vasaloppet. Hon var en av dagens yngsta deltagare, och för henne räckte det med ett varv innan hon sedan njöt av den obligatoriska blåbärssoppan.

Även Agnes Grönqvist, 3 år, deltog i loppet. Det här var andra skidtävlingen hon var med i och hon åkte två varv innan hon tog emot medalj och diplom vid mållinjen.

– Det var kul och det gick bra att åka, säger Agnes Grönqvist.

Med det stora deltagarantalet och många positiva barn och vuxna var arrangörerna mer än nöjda med dagen.

– Vi vill att Norra berget ska vara en plats där familjer kan umgås och ha roligt. Det ska vara en bra plats för barnen där de kan åka skidor, skridskor, klappa djuren och vara i lekparken, säger Anette Tjärnberg, arrangör.

Om vädret tillåter kommer skidspåret nu att hållas öppet på helgerna under resten av vintern.

– Det finns inte så många platser i Sundsvall där de allra minsta barnen kan åka skidor, så vi hoppas kunna hålla öppet det här spåret som ett komplement till spåren på Södra berget och vid Sidsjön, säger Anette Tjärnberg.