Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Demonstranter stoppade Åkesson

Över tusen motdemonstranter mötte Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson på Götaplatsen i Göteborg. Till slut fick SD-gruppen ge upp och resa vidare, utan något valtal.

Bedrövligt, säger Åkesson.

Annons

Polisen rensade en stor del av Götaplatsen från motdemonstranter. De tilläts stå utanför de uppsatta avspärrningarna mot Avenyn till. En klunga hade också samlats vid Konserthuset, enligt TT:s reporter på plats.

Men efter en timme fanns fortfarande flera hundra motdemonstranter vid Götaplatsen. Strax före klockan 13 valde Åkesson och hans medarbetare att lämna Götaplatsen utan att ha hållit sitt möte, för att hinna till Kungälv där Åkessons tal var schemalagt till 13.30.

Det är bedrövligt att det finns extremistgrupper i vårt land som inte respekterar demokratiska spelregler. Särskilt när vi är så här nära ett val, säger Jimmie Åkesson.

TT: Det var många hundra motdemonstranter. Betraktar du dem som extremister, allihop?

Står man och skriker, kastar saker och stör ut ett politiskt möte, då är man per definition extremist.

Flera personer fördes undan av polisen och visiterades bakom Konserthuset.

Även i Kungälv blev det sedan lite oroligt när antagonister hade mött upp, främst ungdomar. Men de som störde mötet togs om hand av polisen och fördes bort i buss.