Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Den eviga tvåan "Silver-Stina" får äntligen kliva överst på pallen

Efter sex pallplatser och en missad tävlingshelg på grund av förkylning fick "Silver-Stina" Nilsson så äntligen kliva överst på prispallen, när sprinten avgjordes i Davos.
– Jag kunde inte tro det för en vecka sedan, berättar Stina Nilsson för Radiosporten efter sin första världscupsseger.

Annons

SE OCKSÅ: Skidguiden - all information och TV-tider inför helgens världscuper

Stina Nilsson inledde Världscupssäsongen med tre pallplatser i Ruka.

Förra helgen missade hon dock tävlingarna i Norge på grund av förkylning.

På söndagen var hon tillbaka i startspåren i sprinten i Davos, och där imponerade hon direkt.

Hon tog sig enkelt vidare från både kvartfinalen och semifinalen, och i finalen ställdes Nilsson mot svenska kollegan Hanna Falk, den norska trion Ingvild Flugstad Østberg, Maiken Caspersen Falla och Astrid Uhrenholdt Jacobsen samt amerikanskan Sophie Caldwell.

– Jag fick på känn i semifinalen att jag har en power i kroppen i dag, kände att jag mig bra återhämtad när finalen startade också, berättar Stina Nilsson för Radiosporten.

LÄS OCKSÅ: Kalla, Northug och Jönsson utslagna redan i kvalet

Det var norskorna som tog ledningen i finalen, men både Stina Nilsson och Hanna Falk hängde med hela vägen.

I sista kurvan såg det ett tag ut att bli trippelt norskt på pallen, men istället spurtade Stina Nilsson förbi både Ingvild Flugstad Østberg och Maiken Caspersen Falla på upploppet, och tog sin första Världscupsseger.

– Jag fick den här superfarten som jag vill ha på upploppet. Jag kände att jag har lite högre fart än Maiken och Ingvild, det var jättekul, säger Stina Nilsson till Radiosporten.

Efter sex pallplatser i världscupen med andraplaceringar som bäst, var det äntligen dags för ett guld för Stina Nilsson.

– Jag kunde inte tro det för en vecka sedan när jag var sjuk och låg hemma och inte kunde åka, säger Stina Nilsson, som dock tror att några dagars vila på grund av förkylningen var bra för henne.

– Jag tror någonstans att det var väldigt bra för kroppen att få lite återhämtning och få landa lite. Jag blev ju väldigt rastlös under de fyra dagarna jag var borta från träning, men jag tror någonstans var det bäst för mig ändå.

Tack vare segern leder Stina Nilsson också den totala sprintvärldscupen efter helgens tävlingar i Davos.

– Det känns jättebra, jag har alltid älskar Davos och fortsätter nog älska det efter i dag, säger Stina Nilsson till Radiosporten efter sin seger.

Hanna Falk blev femma i finalen.

LÄS OCKSÅ: Halfvarsson till kvartsfinal i comebacken