Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Den gubben går jag inte på

Det vore intressant att få veta vem som är ansvarig för programmeringen av stans trafikljus. Tror inte att det är grabbarna som servar dem, eller har jag fel. Nybrogatan/Bergsgatan har ju haft lite underliga signaler med variationer som troligtvis är en av anledningarna till alla krockar. Efter stängningen av Parkgatan så har signalerna ändrats och olyckorna ökat. Någon ansvarig på kommunen menade på att det beror på bilisterna. Jag tror inte någon vill krocka. Det finns bilister som kör omvägar bara för att slippa den korsningen. Fridhemsgatan/Björneborgsgatan är ett annat exempel där trafiken står stilla helt i onödan.

En ansvarig på kommunen hävdade att systemet var för gammalt, den gubben går jag inte på. Det är bara att ändra tillbaka till hur ljuset fungerade tidigare så blir det bättre flyt och inte onödiga utsläpp. Trafiken försvinner inte för att gator stängs av, fler flaskhalsar och timglas ökar bara på olycksstatistiken och utsläppen.

Kan det vara så att det är kompetensen som saknas. Saknas kompetensen kring enkla frågor finns det fog för oro och viss folkstorm. Om alla stadsdelar hade lika fina till och från passager som hamnen (som har tre bevakade övergångsställen, två tunnlar och en bro) så vore alla glada. Vi alla runt stan vill gärna ha lika fina lösningar. Hur kan det bli bättre om detta ska förstöras.

Läs också: "Varför denna ovilja att minska olyckorna".

Läs fler insändare här:

Vakna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel