Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Den söta synden är till salu – ny ägare söks till glass- och våffelhuset i Ljungaverk

Det belgiska glass- och våffelhuset Den söta synden är till salu.
– Efter fyra säsonger är det dags för nya äventyr, säger Jeroen Porters och Valerie Van der Veken.

Annons

När det stod klart att Ljungakyrkan hade fått nya ägare som planerade att öppna ett belgiskt glass- och våffelhus i Ljungaverk så var det många som höjde på ögonbrynen, medan de största skeptikerna klentroget ruskade på huvudet åt nyheten.

Men i dag är det nog ingen som ifrågasätter de planer som Jeroen Porters och Valerie Van der Veken tog med sig till Ljungaverk.

Sommar efter sommar har ryktet om deras glasshus växt sig starkare och starkare och nått allt längre utanför Ånges kommungränser.

– För oss var det här en bra start för att kunna jobba och bo kvar i Sverige, men efter fyra säsonger kan vi säga att det är dags för nya äventyr, säger Jeroen och Valerie, som bestämt sig för att låta någon annan ta över fastigheten och dess verksamhet.

LÄS MER: Syndigt goda godsaker i gamla Ljungakyrkan

– Det börjar bli för stort för bara oss två, och vi söker någon som brinner för den här branschen och kan och vill utveckla Den söta synden vidare, för vi tror att det finns mycket mer potential bara vi hittar rätt köpare, säger paret.

En annons ligger ute på en holländsk sajt, där Den söta synden med tillhörande bostadsvåning bjuds ut till försäljning för lite drygt 1,3 miljoner kronor.

– Vi söker en köpare i Belgien eller Holland som vill flytta till Sverige. Det vi kan erbjuda de är ett bra företag i en annorlunda byggnad och bostad, förklarar Jeroen och Valerie som hoppas få napp innan nästa glassäsong drar i gång.

– Förhoppningsvis hittar vi någon som kan fortsätta den här sommaren för vi har inte tid eller möjlighet att driva företaget vidare själva och samtidigt leta efter nya möjligheter, konstaterar de båda.

■■ Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner ST:s nya app här, till Iphone eller till Android!