Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Derbyt slår inofficiellt publikrekord – fullsatt med 7440 sålda biljetter: "Ett fantastiskt intresse"

Det är helt slutsålt på Norrporten arena inför derbyt mellan Sundsvall och Östersund. 7440 biljetter är sålda och det bådar för allsvenskans hetaste publikmatch den här omgången.

GIF Sundsvalls publikrekord står sig sedan början av 2000-talet, och det kommer det att göra även i derbyt mot Östersund, trots att det är fullsatt. Omstruktureringen av arenan har lett till mindre publikkapacitet.

– Då hade vi över 8000. Vi har lite reklam och sådant som spärrar vissa platser så kapaciteten är mindre. Men i övrigt är det det bästa vi har haft, säger Andreas Lindman, biljettansvarig för GIF Sundsvall.

Det blir alltså ett inofficiellt rekord när Norrporten är fullsatt till sista plats med 7440 sålda biljetter. Den som inte har fått tag på biljett till publikfesten kan sätta tron och hoppet till att det är någon som lämnar tillbaka sin biljett.

– Det enda vi har är om det är någon som lämnar återköp. Vi får väl in någon ströbiljett, säger Lindman.

Det kommer att bli hårt tryck och god stämning inne på arenan med andra ord.

– Det har varit slutsålt i två veckors tid så det är ett fantastiskt intresse, säger han och fortsätter:

– Det finns ju en historia mellan Sundsvall och Östersund, inte fotbollsmässigt men mellan städerna, så vi förstod att det skulle vara lite prestige i det här, men jag trodde inte att det skulle vara slut så långt innan. Det är fantastiskt.

På borta stå är det också slutsålt. Östersundssupportrarna fyller den 700 man stora läktaren och fler kommer att sitta i publiken på övriga läktare.

– Det blir nog ganska många. Det är 700 på ståplats och de är ju slutsålda. Bortalagen har rätt till 10 procent så de fick maxtilldelning, säger Andreas Lindman.

Blir det bästa stämningen på en svensk arena i den här omgången?

– Ja det tror jag.

Och om du får gissa hur matchen blir?

– Vi ligger på samma poäng och båda lagen har börjat bra så det kan bli jämnt. Jag tror det blir en underhållande match för publiken, säger Andreas Lindman.

Missa inte vår livesända uppladdning inför derbyt på Norrporten! Du får analyser och möter gäster från båda lagen.

LÄS MER:

Sundsvallsfansens derbypassning: "De har sett skidskytte hela livet och plötsligt är de fotbollsexperter"

Kaxiga piken inför derbyt: "Många i Sundsvall är nervösa över att möta ÖFK"

Veckans Norrlandselva: "Två raka förluster till trots – den lille yttermittfältaren har varit initiativrik och framåtlutad"