Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Desperata ropet på hjälp – för att slippa ställa in Drakcupen: "Hoppas nå en lösning"

På onsdagen gick Drakcupen ut med ett pressmeddelande där man berättade att det årets upplaga "hänger löst" och kommer ställas in – om man inte får hjälp utifrån.
– Jag hoppas att vi i elfte timmen ska kunna nå en lösning så att vi inte behöver meddela lagen att det inte blir någon cup, säger cupgeneralen Tommy Jansson.

Drakcupens nionde år kan komma att bli turneringens största sett till anmälda lag utifrån. Om den kan genomföras.

På onsdagen, tillika Drakcupens sista anmälningsdag, meddelade cupgeneralen Tommy Jansson att läget är akut och att turneringen kommer ställas in om man inte hittar någon samarbetspartner.

– Det är jättetråkigt. Jag hoppas att vi i elfte timmen ska kunna nå en lösning så att vi inte behöver meddela de rekordmånga lag som anmält sig i år att det inte blir någon cup och göra barnen och ungdomarna besvikna, säger Jansson i ett pressmeddelande.

Enligt Tommy Jansson är anledningen till krisen att föreningarna Selånger, Heffnersklubban och Kuben – som tidigare varit med och arrangerat cupen – har dragit sig ur, vilket Sporten tidigare har berättat om.

För Plus-kunder: Kan inte enas – nu riskerar Drakcupen att ställas in: "Har varit ren utpressning"

Klubbarna beslutade sig för att kliva av som medarrangörer, då inga förändringar skett inom varken organisationen eller avtal, vilket var ett krav som klubbarna ställde redan i höstas.

Därmed står ägarna av varumärket Drakcupen, Team Heffners, utan samarbetspartners och riskerar alltså nu att tvingas ställa in det populära arrangemanget.

Cupen är nämligen beroende av minst en fotbollsförenings engagemang av flera anledningar: För tillgång till funktionärer, spelplatser och för sanktion från Medelpads fotbollsförbund.

Just nu är Drakcupen i kontakt med skolvolontärer som man hoppas ska kunna bemanna skolorna där spelare och ledare övernattar, samt Sundsvall Hockeys veteraner som enligt pressmeddelandet "kan tänka sig att hjälpa till med årets Drakcup".

Det är dock inte tillräckligt för att arrangera 2017 års upplaga av turneringen och nu vädjar cupgeneralen om hjälp från Sundsvalls föreningsliv samt enskilda lag, föreningar och personer.

– Jag vet att det i Sundsvall finns många eldsjälar, framför allt äldre, som vill och kan hjälpa till. Jag hoppas att vi även i år ska lyckas knyta an några enskilda personer som vill jobba med Drakcupen, säger Tommy Jansson.

Cupen är planerad att genomföras 11-13 augusti. GIF Sundsvall har tidigare lagt fram ett förslag om att driva cupen tillsammans med samarbetsklubbarna, något som cupgeneral Tommy Jansson tackat nej till.

För Plus-kunder: Drakcupen växer – rekordmånga lag utifrån: ”Har blivit ett varumärke nu”