Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Dessa bönder är då nå eländes härk" – men tänk på bonden nästa gång du rullar köttbullar

Dessa bönder är då nå eländes härk!

Inte har de något vett att tänka på oss andra när de sprider sin dynga och orsakar bilköer när de åker sina stora maskiner mellan åkrarna. Och nån respekt för oss arbetsfolk har de inte heller.

De sätter oss i riktigt dåligt ljus när de jobbar sina 20-timmarsdagar och tänker inte en sekund på hur slitna vi vanliga människor blir av våra 9–16-jobb på kontoret.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Traktorerna väsnas ständigt och dammskyarna står härliga till när vi försöker njuta av en ledig dag med sol och lite gott grillat i stilla mak. Och tänk på alla djur de släpper ut i skogen! Djur som äter upp all svamp, bär och buskar. Tänker de verkligen inte alls på alla som vill ta en tur i skogen?

Griniga blir de med, när de varit vakna sedan kl 04 och upptäcker att något av våra rovdjur har ätit upp deras får inuti en hage med elstängsel. De borde verkligen ha vaktat dem bättre om det nu är deras inkomst.

Läs även: Vill tacka alla bönder i länet

Nej, det är inte konstigt att det går hett till om du tar en diskussion med en bonde.

Och bönder förresten, vad ska man ens göra med dem? Som grädde på moset försöker de få folk att betala för allt de gör och producerar!

Jösses!

Ja, så låter det i Sverige idag.

Läs även: Utan våra bönder blir vi utan mat

Sänd en tanke till bonden nästa gång du rullar dina köttbullar eller lägger kotletten på grillen. Tänk på oss när du går till affären för bröd, smör, en ost eller ett paket skinka. När du monterar salladen med färska ägg och persilja. Sänd en tanke till oss när du ska ut och plocka dina blåbär och går på en gammal fäbodstig.

Stolt bonde

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel