Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Destination Sundsvall lockade flera utländska turister än svenska i somras: "Många evenemang"

Fler utländska turister till Destination Sundsvall jämfört med förra året, samtidigt som antalet svenska turister minskade.
– Många starka evenemang i sommar kan vara en bidragande orsak till ökningen, säger Maria Åslin, ansvarig för besöksnäringen i Sundsvall, i ett pressmeddelande.

Det var 4,1 procent fler utländska turister som besökte Destination Sundsvall i sommar, jämfört med samma period förra året. Däremot minskade antalet svenska turister, men trots det kan det bli ett nytt rekordår för turismen i Sundsvall.

– Det är väldigt kul att se att fler utländska turister hittar till vår destination och glädjande att se att vi ökar mer än riksgenomsnittet, säger Maria Åslin, ansvarig för besöksnäringen i Sundsvalls kommun, i ett pressmeddelande.

Den norska marknaden är fortsatt den största utländska marknaden för Destination Sundsvall, trots att den gruppen minskade något i sommar.

– Vi har länge jobbat målmedvetet mot den norska marknaden och förutom i sommar så har den marknaden ökat succesivt. Jag tror att det vår destination har att erbjuda lockar våra grannar i väster och det är även väldigt enkelt att ta sig till Sundsvall med både bil och tåg, säger Maria Åslin, i ett pressmeddelande.

FLER NYHETER:

Resebolag storsatsar på Sundsvall – dubbelt så många charterresor erbjuds: "Stort intresse"

För Plus-kunder: Åklagaren om det misstänkta mordförsöket: "Har funnits en hotbild mot kvinnan"

Man misstänkt för massor av stölder i Sundsvall – polisen: "Han begår brott hela tiden"

För Plus-kunder: Planen för Jonathan Dahlén – så ska stjärnan komma i form: "Inte tappat mina kvaliteter"

■ ■ Ladda ner vår app till Iphone eller Android – få senaste nytt direkt i mobilen.