Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det är bara Skagius start som inte är mästerlig

Johannes Skagius samlar SM-guld i Helsingborg.
På 50 meter bröst kom hans andra.
– Men jag missade EM-kvaltiden och det är därför jag är här, säger Sundsvallssimmaren.

Annons

Han vann rätt klart med tiden 27.13.

Tvåan Nils Tour från Neptun och resten av finalfältet lämnades i kölvattnet.

– Ja, men ändå var det inte tillräckligt. Det saknades tre tiondelar för att jag skulle kvala till EM, säger Johannes Skagius och fortsätter:

– Men jag vet vad som är felet. Det är starten som är för långsam, det är någonting där som inte stämmer. Så var det nu och så var det även på 100 meter. Själva simningen känns bra.

Det kommer fler tävlingar och fler SM-guld.

För Johannes strävar även efter att bli värst i familjen, mamma Kerstin har fem SM-guld i basket.

– Men eftersom hon bara kunde vinna ett SM-guld per år så räknar jag också bara ett guld per år. Enligt mitt sätt att räkna så har jag fyra nu.

Skagius skrattar och passar också på att hylla klubbkamraterna Wilma Persson, 14, och Gloria Muzito, 13.

Wilma persade med en sekund på 100 meter ryggsim med tiden 1.03.46 och slutade totalt på en 15:e plats bland seniorerna.

– En supertid. Wilma satsade verkligen hundra procent och hon ska vara riktigt nöjd, säger tränaren Emma Wallin och fortsätter:

– Även Glora satte personligt rekord på 50 meter frisim, men hon gick inte vidare från försöken. Jag vill också nämna Johan Strandberg som blev elva på 800 meter frisim för juniorer.