Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det är inte Sollefteå sjukhus som är problemet

Annons

Kommentar till artikeln Stafettkostnader ökar lavinartat i Ångermanland, ST 2 november.

Personalkostnaden har totalt inte ökat i Sollefteå, de har minskat. Sundsvall har däremot ökat sina kostnader med 22 procent.

Stafettkostnaderna har ökat vilket är korrekt. Det man däremot inte tar upp i artikeln är totalkostnaden för respektive sjukhus och om den ökat eller minskat. Siffrorna finns i faktarutan till höger och där kan man se att Sollefteå minskat sin egna personalkostnad från 98,7 till 82,8 miljoner kronor, en minskning med 15,9 miljoner kronor. Kikar man på stafettkostnaderna så har de ökat från 11,9 till 26,4 miljoner vilket är en ökning med 14,5 miljoner kronor. Således har man i dag en personalkostnad som är 1,4 miljoner kronor lägre än vad den var 2011.

Kollar vi på Sundsvall så ser siffrorna ut likt följande. 2011 hade man egna personalkostnader på 308,1 miljoner och 2014 var den siffran uppe på 373,7 miljoner. Således har man alltså ökat sina egna kostnader under denna period med 65,6 miljoner samtidigt som man också ökat stafettkostnaderna från 46,5 till 61,1 miljoner. Totalt med egen personalkostnad samt ökningen för stafettläkare har man alltså en total ökning av personalkostnader med 80,3 miljoner till skillnad från Sollefteå som minskat sina personalkostnader med 1,4 miljoner.

Problemet är alltså inte Sollefteå sjukhus utan den politik som bedrivs av landstinget i Västernorrland.

Daniel Fälldin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel