Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det är inte synd om fabriksarbetarna

Annons

Curlandet med fabriksarbetarna överskred anständighetens gränser under torsdagen. Femtiotalisterna har haft det bättre än någon annan generation, såväl före som efter. Vi som är unga nu får leva i dyngan som fabriksarbetarna lämnar efter sig. Flyktingkrisen är den värsta sedan andra världskriget, klimatförändringarna skapar världssvält och överbefolkning och internet innebär ett övervakningssamhälle som disciplinerar oss alla till mobbare eller offer.

Men allt detta blev under torsdagen underordnat det faktum att Pappersmaskin 2 inte längre klarar sig på marknaden så nu tvingas femtiotalisterna till några år på skolbänken innan pensioneringen. Stoppa pressarna, hur ska mänsklighetens mest gynnade generation klara sig utan SCA-cupen och Bergsåker Open Trot? Har man vant sig vid miljonvillor, utlandsresor, krogliv, importfruar och hemelektronik kräver man att daltandet ska fortsätta in i graven.

Industrins inflationsdrivande löner har skapat reallönesänkningar för lärare och vårdanställda under 30 år och handelsanställda tvingas kvar i deltidsanställningar hela livet. Men fabriksarbetarna som aldrig tagit strid för någon annan kräver nu full uppbackning och förväntar sig att staten ska sänka elpriserna ännu mer så man får behålla sina lyxjobb. Man vill klämma ut så mycket som möjligt ur sina anställningar, för så länge himlen är blå och gräset är grönt känner sig femtiotalisten inte nöjd utan hela jorden ska offras så att han får jobba, och surra trav.

Arbetarna är den nya adeln

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel