Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det blev dystert i Degerfors

Senast dräpte Dibba Degerfors med två snabba mål, den här gången brände han två nickar.
– Hade jag satt den där första hade matchen blivit annorlunda.

Det säger en bedrövad Pa Dibba efter kölhalning på Stora Vallas naturgräsplan i Degerfors. Och nog hade Giffarna velat ha en annan matchbild. Visserligen började Sundsvall väldigt bra och Dibbas språngnick gick så när förbi Robertino Kljajic i Degerfors mål.

– Jag kom i hög fart och försökte bara få den på mål, men han hann precis ner. Hade jag satt den där första hade matchen blivit annorlunda.

Då hade matchklockan tickat i femton minuter, men Degerfors hade sina chanser också. Bara ribban räddade Tommy Naurin från att släppa in ett baklängesmål efter åtta minuters spel då Degerfors kvicke Ferhad Ayaz provade skott. Precis innan halvtid tog han revansch när han rann igenom Giffarnas försvar och gjorde 1–0 för hemmalaget.

Och Degerfors fortsatte att rinna igenom – i den andra halvleken gång på gång.

– Vi gör inte det vi ska i dag, jag vet inte vad det var, men det var inte bra, säger Marcus Danielson som fick se sig överspelad vid ett av målen.

– Det enda jag tänkte på var att hålla ihop benen, men han lyckades slå den där ändå.

När Degerfors väl hade fått ledningen med 2–0 såg hemmalaget ut att slappna av, medan det var stressat och pressat i GIF.

– Vi sätter inte passen, tappar mycket energi och har svårt att komma tillbaka. De får matchen dit de vill, säger GIF Sundsvalls lagkapten Kevin Walker.

Medan Giffarna fortsatte att bränna chanser, Sebastian Rajalakso hade ett skott i ribban, förvaltade Degerfors sina chanser väl. Hemmalaget gjorde både 3–0 och 4–0 till publikens jubel. Det kom ett tröstmål till slut – ett mål som bokfördes som självmål.

– Jag kan inte peka på några detaljer, men känslan är att vi har ett väldigt ihåligt försvar i dag. Vi sköter inte vårt jobb helt enkelt, säger tränare Joel Cedergren.

Till slut såg GIF Sundsvall väldigt trötta ut.

– Det blir ju så, energin tar slut när vi bränner chanser och åker på alla omställningar eftersom vi tappar så mycket boll. Det håller inte i längden, då blir det mål i baken, säger Adam Chennoufi.

Men förlusten är inget trendbrott enligt en besviken Marcus Danielson – det var Giffarnas första förlust på sex matcher.

– Det är nog ett bra uppvaknande att åka på en käftsmäll som vi gjorde i dag. Nu vet vi att vi måste höja oss, det går inte att slappna av.