Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Det blir ingen mer fotboll"

Sex månaders rehab är vad som väntar Petra Lindblom efter att hon slitit av hälsenan under SDFF:s sista match före sommaruppehållet.
En match som även kom att bli Lindbloms sista – någonsin.

Det var under lördagens hemmamatch mot Älta IF som Petra Lindblom slet av hälsenan. Mitt under matchen föll hon ihop.

– Först trodde jag att någon sparkade på mig, eftersom jag hade bollen, men sedan såg jag att det inte var någon bakom mig, säger hon.

Lindblom har alltid haft problem med hälsenorna och innan matchen hade hon lite ont, men det var inget som hindrade henne.

– Jag kände mig hur frisk som helst, det enda som oroade mig var om jag skulle orka spela mittfält eftersom jag är van vid mittback.

SDFF-profilen lade egentligen av för tre år sedan, men efter klubbens tunga start på säsongen valde hon att göra comeback för en knapp månad sedan.

Trots skadan är det inget hon ångrar.

– Det var kul att spela igen, och det kommer jag absolut inte att ångra. Men att vara skadad känns sådär, jag har aldrig haft problem med skador innan. Nu blir det ingen mer fotboll, säger hon.

Patrik Jonsson, tränare för SDFF, räknar inte heller med Petra något mer den här säsongen.

– Jag vill inte spekulera i nästa säsong heller, säger han.

Det viktiga för Petra nu är att hitta ett sätt att få vardagen att gå ihop. Hon kan inte köra bil, inte bära, inte göra någonting själv. Till sin hjälp har hon maken hemma ett par dagar, sedan får hennes mamma hjälpa till.

Först ska hon vara gipsad i två veckor, sedan gå på kryckor i åtta veckor. Därefter väntar sex månaders rehab.

Men det som tynger Petra Lindblom mest är att hon inte kommer att kunna springa på flera månader.

– Jag hoppas hitta ett sätt att träna på, men det känns tungt att inte kunna springa när jag är så van vid det. Det känns som om hela sommaren är borta, säger hon.