Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det blir tyvärr för fånigt Megadeth

Megadeth, med gitarristen och sångaren Dave Mustaine i spetsen, är tillbaka med sitt femtonde studioalbum ”Dystopia”. Albumet startar starkt med två riktigt tunga låtar – hade det fortsatt så hade skivan kunnat få ett högre betyg. Men ju mer jag lyssnar ju fånigare blir det.

Annons

Låtarna är emellanåt riktigt bra, riffen är tunga och drivande. Dave Mustaines slitna, om än monotona, röst funkar. Gitarrsolona är imponerade och det är svårt att inte gunga med musiken när gitarrer, trummor och bas köttar på.

Många delar av Megadeth är fantastiskt men det som sätter käppar i hjulet för bandet är temat och de extremt dåliga låttexterna.

Mustaine verkar vilja sjunga om politik och försöker måla upp en dystopisk verklighet, därav det ganska uppenbara albumnamnet ”Dystopia”. Ibland undrar jag om Mustaine har något Benjamin Button-syndrom och åldras baklänges. Av låttexterna att döma bör han vara omkring 13 år nu. Även albumets omslag verkar antyda på just detta. Där står en dödskallerobotpolis med ett samurajsvärd i en dystopisk kameraövervakad grå stad. Gode Gud.

Roboten verkar dessutom ha huggit huvudet av en annan robot som förmodligen ska likna frihetsgudinnan – jag kräks.

Om vi struntar i omslaget och låtsas som att vi inte kan engelska ett tag så är de starkaste låtarna på skivan ”The Threat Is Real” och titelspåret ”Dystopia”. Även refrängen och solot på ”Post American World” är ganska tuffa.

Artist: Megadeth

Album: "Dystopia"

Genre: Thrashmetal

Bolag: Universal

Betyg: 3/5

Gilla Mittnöje på Facebook för fler nöjesnyheter