Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det finns visst pengar i kommunens kassa

Annons

Läser med bedrövelse och ilska hur våra politiker och tjänstemän är på väg att göra med äldreboendet på Skottsund.

Det enda raka är att personalen som är tänkt att jobba där nattetid strejkar. Var och en som har lite hum om hur vårdnadskrävande människor är som hamnat på äldreboenden förstår att detta så som det presenterades i ST är ohållbart.

Vårdnadstagarna och personalen har betalat skatt för vår välfärd och då menar jag att det är de som bidrar och bidragit till vår välfärd som i första hand ska ta del av den. Att det finns pengar hör och ser vi var dag i tv och i dagspressen och dessa slantar tillhör i första hand de personer som dragit in dem.

Läs också: "Tufft för nattpersonal på Skottsundsbacken".

Vad det handlar om är att budgetera och förankra med verkligheten och verkligheten är att det inte saknas pengar. Den som säger något annat, den ljuger.

Jag hoppas att facket för de berörda inte viker sig och visar musklerna en gång för alla. För personalen och vårdnadstagarnas skull, men även för oss andra som förvånas och oroas över vart vi är på väg. Viker ni ner er nu är snart personalen utbränd och facket har tappat sin legitimitet och en massa åldringar får en sämre skötsel.

■■ Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner Sundsvall Tidnings nya app här, till Iphone eller till Android!

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Svenske Sven

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel