Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det går bra för Thorgren nu - leder touren efter helgens tävlingar

Det går bra för Sven Thorgren nu. Efter en blåsig tävling i Innsbruck där Thorgren slutade som sjätte man, gick han upp i ledningen i den världsomspännande Air & Style-touren.

Annons

Vädergudarna var inte nådiga under lördagens finaler i Air & Style i Innsbruck, Österrike. På grund av hårda vindar fick tävlingen avbrytas innan tredje rundan. I stället blev det resultaten från andra rundan som blev officiellt slutranking i tävlingen och därmed fick Thorgren, som vann andra omgången mot norrmannen Mons Roisland, nöja sig med en sjätteplats.

– Det såg lovande ut med vädret under Round 2. Åkningen kändes bra och jag gjorde ett strategiskt trick i sista åket för att säkerställa att gå vidare till Round 3, som jag verkligen såg fram emot, men så kom plötsligt jättemycket vind när det väl var dags, så det var verkligen bara synd, säger Thorgren i ett pressmeddelande.

Trots det gick han alltså upp i ledningen i den totala cupen efter bland annat en tredjeplats i Peking i december.

– Det är klart att jag kunde ha tagit större risker i sista åket för att få en högre slutpoäng, men jag räknade mer eller mindre med att Round 3 skulle bli av, och ångrar inte mina val av trick, säger Sven Thorgren.

Övriga svenskar fick inte chansen att hävda sig på samma sätt. Tor Lundström slutade på 15:e plats då han förlorade duellen mot Norges Ståle Sandbech. Sundsvallssonen Niklas Mattsson åkte ur i kvalet som kördes på fredagen på grund de förutspådda väderproblemen och slutade på 20:e plats.

Air & Style-touren avgörs i Los Angeles 20-21 februari och Thorgren har då goda chanser att ta hem totalsegern.

Vann gjorde kanadensaren Sebastien Toutant, följd av norrmännen Marcus Kleveland och Torgeir Bergrem.