Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Det här kommer att bli riktigt bra”

I går var det dags.

Då öppnade dörrarna till Ånges första fristående grundskola – Heliås kunskapscentrum i Erikslund.

– Vi ska göra det här till Ånge kommuns bästa skola, lovar rektor Kerstin Tegeback.

Med fruktbuffé och ballongsläpp återinvigdes i går Erikslunds skola. Efter hårt arbete från några föräldrar på orten så har skolan fått nytt liv, och när det i går var dags för skolstart fanns 43 elever redo att bli historiska.

En som återvände till skolan i dubbel bemärkelse var Katarina Persson, 46 år.


Lite nostalgiskt

– Ja, jag gick ju själv här en gång i tiden, berättar hon med ett stänk av nostalgi i rösten, och förklarar varför hon valt att placera sonen Fredrik i Heliås händer.


Gillar inriktningen

– Jag tror det här kommer att bli den bästa skolan i kommunen helt enkelt. Dessutom gillar jag skolformen de har med inriktning på NV-ämnen.

En annan återvändare var Kevin Sörfjell som efter ett mellanår i Ljungaverk återvänder för att påbörja sitt tredje skolår.

• Hur känns det att vara tillbaka?

– Jag vet inte, säger han lite lätt nervöst.

– Men jag känner igen en massa andra som är här i alla fall, tillägger han efter att ha skannat av skolgården med blicken.

En som kanske inte kände igen så många, men ändå strålade som en sol i det gråmulna vädret var Heliås Kerstin Tegeback.

– Vi har fått det stora förtroendet att öppna Erikslunds skola och det tackar jag för. Jag lovar att vi ska göra vårt bästa, och vi kommer att göra Ånge kommuns bästa skola, säger hon och klipper bandet som förkunnar att skolan åter är öppen för undervisning.

Innan hon släpper in alla i lokalerna avslöjar hon också ytterligare en nyhet. Att fritidsverksamhetens gamla lokaler ska byggas om till ett fullt utrustat matte- och NO-hus.

– Jag är övertygad om att det här kommer bli riktigt bra, avslutar Kerstin Tegeback.