Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Det har varit lite passivt det senaste året"

Centerpartiet i Ånges nya ordförande vill ta krafttag och visa upp både partiet och politikerna.

Annons

– Det känns bra, det ska bli spännande. Jag ska försöka få lite mer fart på oss och synas mer, det har varit lite passivt det senaste året, säger Centerpartiet i Ånges nyvalda ordförande Magdalena Flemström (C).

Exakt vad som ska göras för att bli mer aktiva vet inte Magdalena Flemström, men hon tycker att det finns bra exempel i området.

– Vi behöver synas mer både som personer, och anordna mer aktiviteter. Centerkvinnorna har ordnat en del bra grejer för flyktingar i Torpshammar, saker i den stilen, säger Magdalena Flemström.

LÄS MER: Efter invandringskritiken lämnar Erik Thunefors Ångecentern

Hon tar över som ledare för Centern i Ånge efter Erik Thunefors (C), som inte ställde upp till omval och klev av som ordförande vid Centerns årsmöte på söndagen. Han sitter däremot kvar i kommunfullmäktige.

– Det kan vara lite bekymmersamt. Har han bestämt sig för att han inte kan sympatisera med vår politik men sitter på ett C-mandat kan det kännas märkligt, säger Magdalena Flemström.

En av huvudanledningarna till att Erik Thunefors valde att lämna partiet var att han inte menade sig kunna sympatisera med Centerns migrationspolitik längre.

– Vi har varit överens i andra frågor förut, så jag får hoppas att vi kan fortsätta att diskutera dem med honom. Men vi har inte diskuterat hur vi ska driva den frågan vidare än, så vi får se, säger Magdalena Flemström