Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det höll bara en allsvensk match

Den höll bara en allsvensk match.

Efter gårdagens möte med Kalmar FF blev konstgräset på Norrporten Arena så skadat att klubben nu måste flytta sin nästa hemmamatch mot Syrianska den 12 april.

Då reservarenorna i Östersund och Gävle båda är upptagna får man spela på den betydligt mindre Essviksvallen.

Enligt Svenska fotbollförbundet (Svff) är det fogarna på Norrportens konstgräs som skadats under matchen. Fogarna sticker upp hela fyra centimeter från mattans normala nivå och medför för stor skaderisk. Då gränsvärdet för uppstickande fogar på svenska konstgräsplaner har en maxnivå på tre centimeter anser sig förbundet inte ha något val än att förbjuda allsvenskt spel på Norrporten arena. Och det drastiska valet av arena faller förvånande på Essviksvallen.

– Vi har inget annat val då Strömvallen i Gävle ska husera Kalle Moreaus premiär på vårturnén, och det är dragspelsstämma på Jämtkraft arena samma datum. I vanliga fall har Giffarna dem som reservarenor men det enda alternativet är Essviksvallen, säger inspektören Anna Plattz, på Svff.

Ett beslut som tas emot positivt hos Njurundaklubben.

– Det här blir ett lyft för fotbollen i Njurunda! Det är ett självklart val egentligen då vi är en av de finaste anläggningarna i Medelpad, säger Thomas Wallberg.

Inför den allsvenska premiären på Essviksvallen krävs en del justeringar. Träläktaren behöver betsas och nätet på en av målburarna har sett bättre dagar.

– Det blir snabba åtgärder med belysningen. Läktaren är en anrik och fin träläktare som kan behövas putsas upp en aning. Parkering finns det gott om så det blir inga problem, säger Thomas Wallberg.

Den goda nyheten för Essvik AIF medför vissa konsekvenser för föreningens juniorlag.

– Juniorlagen kan få komma att flytta sig om träningstider krockar. Vi får hyra in oss på kusten så det är inga problem, säger Thomas Wallberg.

Thomas Wallberg är förväntansfull och lycklig över den provisoriska flytten. Men han medger viss nervositet för att allt ska hinna bli klart till den 12 april.

– Vi får hoppas att allt löser sig med så kort varsel, säger han.

Gick du på det? April april, det var bara på skoj och gräset är fortfarande helt och snyggt.