Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Det ingår i min roll att vara lite utsatt"

Supportrarna skriker efter nyförvärv.
Men det ger inte upphov till någon panik hos Timrå IK:s sportchef Stefan Lindqvist.
Här berättar han om pressen, anledningen till varför laget gått trögt och om hur tabelläget försvårar arbetet med nästa säsongs trupp.

När Stefan Lindqvist och Robert Carlsson (assisterande) presenterades som nya sportchefer i våras var truppen inför 2008/09 så gott som klar.

Troddes det i alla fall.

Men helt plötsligt hade stjärncentrarna Peter Regin och Riku Hahl försvunnit.

– Jag är väldigt anpassningsbar och har aldrig tackat nej till en utmaning. Sen hade Challe (Berglund, tränare) och Thomas (Johansson, klubbdirektör) också påbörjat sådant som jag kunde slutföra.

– I grunden är det ett jävligt bra jobb. Jag får syssla med något jag tycker är roligt och göra det på högsta nivå. Det har varit en bra tid, roligt och inspirerande. Sen lever man självklart med resultaten.

– Spelarna ligger mig varmt om hjärtat. Det är skitkul att se när de trivs och utvecklas, som till exempel Sebastian Erixon som gått framåt enormt i höst.

– Nej, det tycker jag inte.

– Intensiv. Både själva grejen och allt intresse runt omkring, speciellt från media. Sen var det ju under en period då det gick lite dåligt för laget och det påverkade också.

– Det finns en jättepotential i laget, men det gäller att få fram det i match efter match och det har vi inte lyckats med jämt. Vi måste kunna motivera killarna att prestera max varje kväll.

– Sen var det otroligt trist att vi hade den där perioden med många skador. Det förstörde mycket. Vi fick anpassa vårt spel efter vilka vi kunde ställa på benen och när det kom ett antal förluster tappade vi självförtroende. Det märker vi av än i dag.

– Det gäller att vi tar nästa steg. Genom segrar som den mot Rögle i lördags får vi självförtroende. Därför blir man så besviken när det blir en plump som den mot Södertälje (i tisdags). Då är vi tillbaka där vi var igen. Jag säger inte att vi alltid ska vinna, men att vi måste känna att vi gjort en bra match.

– Med facit i hand hade vi haft behov av en riktigt bra center.

– Det ingår i min roll att vara lite utsatt. Det är klart att man påverkas av det, men jag vet att det är något jag får tåla.

– Just nu är en center prio. Jag vill få in en så bra spelare som möjligt, men de växer inte på träd. Utifrån hur det går får jag kanske sänka kraven. Egentligen hade jag velat ha en center på plats för tre veckor sedan, men känner ändå ingen döpanik. Jag vill inte ta hit kreti och pleti bara för att det finns en opinion som vill ha in någon nu.

– Vi jobbar parallellt med att få hit en back, men det beror på vilken center vi får. Vi har full respekt för vår ekonomi.

– Nej.

– Det är från dag till dag. Arbetet med olika spelare sker parallellt. Medan man jobbar på en som är riktigt bra vill kanske en mindre bra ha svar. Då måste man släppa honom för att vara med i racet om den som är riktigt bra. Men till slut så måste man kanske tacka ja till den som är mindre bra.

– Det är fullt upp. Robban åker till Finland i morgon (läs i dag) för att titta på ett par matcher. Finland har blivit ett viktigt upptagningsområde för Timrå IK. Sen har vi så klart tittat på olika spelare i Sverige. Vi har också börjat prata med de befintliga spelarna.

– Det genererar lite mer jobb. Men jag hoppas och vet att många vill stanna. Det här behöver inte vara en stor nackdel, det ger ju samtidigt en möjlighet att ändra i laget om man vill det. Fast vi riskerar så klart att bli av med spelare vi vill behålla. Intentionen är att behålla så många som möjligt och göra några kompletteringar.

– Absolut. Alla vill spela i det lag som leder Elitserien. Vissa spelare vi varit i kontakt med vill avvakta. Sen finns det säkert andra som valt bort oss på grund av att vi ligger där vi ligger.

– Det har för längesen beslutats att Timrå ska spela en glad anfallshockey och det förutsätter att de spelare som kommer hit har bra fart i benen. Sen tycker jag att det är viktigt att ha spelare med ledaregenskaper och jag vill ha lite tuffhet, några spelare som står för det fysiska och inte backar undan.

– Man har alltid en önskedröm, sen återstår det att se om det blir så. Det är många klubbar som är med och slåss om samma spelare.

Johan Backlund, Magnus Åkerlund.

"Intentionen är behålla båda. Sen får vi se hur det lyckas. Jag bedömer det som att vi har en bra chans."

Eric Moe, Sebastian Erixon, Pär Styf, Tomas Skogs.

Mikko Lehtonen, Kimmo Lotvonen, Robin Jonsson, Dennis Persson.

"Här ser det bäst ut, med fyra under kontrakt. Det handlar om att komplettera dem."

Anton Lander, Jesper Samuelsson.

Johan Andersson, Erik Andersson, Håkan Bogg, Tom Wandell.

"Alla de äldre har kontrakt som går ut. Här har vi prio på att få in framför allt en riktigt bra center."

Björn Svensson, Timo Pärssinen.

Fredrik Hynning, Oscar Sundh, Anton Axelsson, Mika Pyörälä, Petr Tenkrat, Magnus Pääjärvi-Svensson.

"Vårt anfallsspel kräver att vi har spelare som är bra på att åka skridskor och som kämpar och sliter. Det skulle också vara önskvärt att få in lite tuffhet."