Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det måste bli bättre på bussarna om bilåkandet ska minskas

Annons

Sundsvalls stadsplanerare vill minska trafiken i centrum och samtidigt få fler att röra sig där. För att lyckas med det måste man satsa mycket mer på kollektivtrafiken (buss) till och från stan.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Min känsla är att man vid upphandlingar de senaste åren bara har haft det billigaste alternativet för ögonen. Det har rapportrats en hel del om inställda turer och stressade chaufförer på sistone.

Ett större problem är att bussarna in till stan på morgnarna i princip alltid är överfulla. Det innebär att barn och ungdomar måste stå i mittgången på bussen när de ska till skolan. Det är i första hand en säkerhetsrisk som ingen arbetsgivare borde acceptera. Dessutom är trängsel och osäkra turer ett säkert sätt att forma ett bilburet folk.

Läs mer här: Kommunen måste prata med Nobina – det här går inte längre

Jag kan lova att de flesta skolungdomar som står och trängs på bussen varje morgon längtar till den dag då de får körkort och aldrig mer behöver åka buss. Jag är för idén om ett bilfritt men levande centrum. Förhoppningsvis förstår Sundsvalls kommun att bästa chansen att nå dit är att satsa stort på kollektivtrafiken.

Att åka buss måste bli ett bättre alternativ än att ta bilen. Då kan man endera försämra för bilen som alternativ eller förbättra bussåkandet. Jag hoppas Sundsvalls kommun vill jobba för bättre bussåkande.

Janne

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel