Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det måste gå att omvärdera sina beslut

Annons

Replik på "Gisslin Burman borde ha koll på egna beslut", ST 2 februari.

För det första vill jag fastslå, att någon skrämselpropaganda har jag inget behov av att förmedla, det är Socialdemokraterna själva så duktiga på. Det är bara för väljarna att följa media för att inse att deras politik är på väg utför.

Det förslag som togs angående ombyggnad av torget i Stadsbyggnadsnämnden tidigare period måste man ha modet att inse var förhastat, speciellt med tanke på hur ekonomin i Sundsvalls kommun utvecklats under nuvarande mandatperiod. När folket protesterar, måste man ha modet att omvärdera beslut som förändrar en hel stadsbild. Torget har i alla tider rymt både handel, marknader och folkmassor tack vare sin öppenhet.

Jag har inga problem med att ha modet att inse att Torget var ett förhastat förslag, speciellt viktigt när vi ser Sundsvallsbornas förtvivlan när det går utför med kommunens ekonomi. Angående socialnämnden så har jag redogjort för fakta av de underskotten i tidigare artikel men jag tar det igen. I 19 av 25 år med S-budget har ekonomin gått med underskott. De två sista åren med koalitionen drevs nämnden med en S-budget genomdriven med stöd av SD. Efter 36 år med S-majoritet är det magstarkt att tro att man på två år med koalitionens budget ska klara mer än S klarat under 36 år. Som nu facit visar har socialnämnden 2015 gått med dryga 214 miljoner kronor i underskott. En kraftig försämring av koalitionens resultat.

För oss moderater är det viktigt att i första hand se till människors hälsa, miljö och luft. Det är vårt prio ett för de boende i city. Moderaterna har ingen ambition att köra över väljarnas vilja och uttalade protester. Vi moderater har fått olika besked av Anders Hedenius vad gäller väg 562 (E4).

Först lämnar Hedenius beskedet: ”Det är redan beslutat med ett körfält och det går inte att ändra på”, för att vid nästa möte säga: ”Det ska omprövas”. Vilket uttalande ska väljarna lita på?

För hur det än är kommer det att bli stor trafikstockning med ett körfält i vardera riktningen, med ytterligare försämrad luft för de boende i city.

Dessutom måste man inse att det inte blir närmare till hamnen, det är lika långt i meter till hamnen oavsett beslut.

Dessutom vidhåller jag att det är läge att plocka fram den där kalkylatorn som kommunalrådet fick av Jörgen Berglund innan jul. Då kanske beräkningar på investeringar inte slutar med en förskräckelse.

■■ Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner Sundsvall Tidnings nya app här, till Iphone eller till Android!

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Elisabeth Gisslin Burman (M)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel