Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det norrländska laget fick inte samma stöd – kommentatorer ska väl vara opartiska?

När sportkommentatorer refererar matcher i direktsändning, vilken policy gäller då? Har olika tv-kanaler samma regler om att vara partiska i sport eller hur fungerar det?

Under en fotbollsmatch i allsvenskan upplevde jag att flera kommentarer gav stöd till bortalaget, högt placerat i serien, medan det norrländska hemmalaget, placerat längre ned i serien, inte gavs sådana stödjande kommentarer när matchen refererades. Anmärkningsvärt! För övrigt slutade just den här matchen oavgjort.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Hur det här kommentatorssystemet fungerar vet jag inte, men jag har rätt att tycka till och fundera på om det bör förändras på något sätt. Ska man till exempel ha sportkommentatorer som håller på var sitt lag, om det nu ska vara partiskt? Eller ska man ha så opartiska kommentarer som möjligt för tydliga referat som ändå skapar inlevelse och engagemang? Det behövs kommentarer under matchsändningar via tv och internet, men som sagt, på vilket sätt det ska kommenteras kan ifrågasättas.

Sedan är det förstås jättebra att publik finns på plats under matcherna, för de som har möjlighet. Det behöver de norrländska dam- och herrlagen.

För övrigt undrar jag om det finns idrottslag som inte är definierade dam- eller herrlag? Jag är kvinna men ger stöd för mer könsneutrala lag, om jag kan uttrycka mig så, om behovet finns.

Norrlandstjej

Läs även:

ÖFK-supporter: Kom igen, Sundsvallsbor, vi vill behålla syskonkärleken med GIF

Motgångssupporter replikerar: Nu struntar vi i griniga personer och stöttar Giffarna

Likt Rädda Petersvik kan Swishkampanjen bli dödsstöt för GIF Sundsvall – satsa på kvalet i stället

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel