Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det nya Gärdehov

Läktarna är uppbyggda, stolarna är på plats och renoveringen på runt fem miljoner är snart klar.

Gärdehov har fått sin efterlängtade ansiktslyftning.

– Det här kan bli en riktig gryta och vi har en arena som passar vårt ändamål, säger Magnus Holmvall, klubbchef i Sundsvall Hockey.

I mars stod det klart att gamla och slitna Gärdehov skulle rustas upp för fem miljoner kronor.

Brandinspektionen dömde ut arenan som byggdes 1966 och hittade en rad anmärkningar vilket tvingade kommunen att agera blixtsnabbt.

– Detta är något som hastigt kommit upp. Vi måste göra detta, både för att säkerställa säkerheten i Gärdehov och för att inte bli tvungna att stänga anläggningen, sa Sundsvall Arenas VD Carina Nordström-Sköldh till Dagbladet då.

Nu är stora delar av renoveringen klar och resultatet blev en betydligt modernare arena med bättre komfort för publiken.

– Den känns väldigt gemytlig och det är en av de mest anpassade arenorna i Allsvenskan. Vi är jättenöjda, säger Magnus Holmvall.

Men renoveringen påverkar publikkapaciteten och Sundsvall får maximalt ta in 2 500 på sina matcher mot tidigare 3 300.

– Men det är vad vi behöver för tillfället, säger Holmvall.

Långsidorna är nästan helt vikt åt sittplatser och där har 1 400 svarta stolar monterats upp. Även läktarsektionerna är gråsvarta.

– De svarta stolarna gör att man får en exklusiv känsla när man kommer in i arenan, säger Holmvall.

I de bägge hörnen har två nya ståplatsläktare byggts upp.

– Det blev bättre än vad jag hoppats på. Det här blir bra för alla som har Gärdehov som hemmarena och då tänker jag inte bara på hockeyn utan även på konståkningen.

Gärdehov har rustats upp i olika omgångar då en ny sarg och ljudanläggning monterades upp i fjol. Arenan fick för ett par år sedan en ny betongplatta för att isen ska hålla bättre.

Och nu har läktarna fått ett betydligt fräschare utseende.

– Det har skapats en känsla av en betydligt modernare arena och det hoppas vi att publiken ska tycka om, säger Holmvall.

Men än så länge är inte arenan öppen för varken träning eller spel. Den stora premiären blir när Sundsvall Hockey tar emot Brynäs i SCA-cupen.