Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det pekar uppåt för NSK

Ett 30-tal personer satt på läktarna när serieledande Njurunda SK besegrade AIK Härnösand B med 5–2 i går.
Inget vidare drag alltså – med det kan förändras.
– Vi hoppas på att gå upp i division I. Då borde vi kunna få upp intresset lite, säger tränaren Stefan Nordin.

I fjol återfanns Njurunda SK i Jämtlands division II-serie. Där spelade sex lag som mötte varandra fem gånger.

Inför den här säsongen valde klubben – liksom Sundsvall Hockeys A-juniorer – att gå över till Ångermanlandsserien där man då blev tio lag.

Något som kan ha blivit lite av en räddning för NSK.

– Om vi stannat i Jämtlandsserien så hade vi nog tappat många spelare. Nu möter vi fler lag och spelar två gånger mot varje. Det är betydligt roligare, även om det blir lite färre matcher, säger Stefan Nordin.

NSK har haft en bra höst och toppar serien.

Tränare Nordin ser flera anledningar till det. Här är några:

x Anfallsspelet är bra och laget gör många mål.

x Man har bra med folk, det är aldrig mindre än 20 man på träningarna.

x Laget har två bra målvakter. I höstas anslöt också duktige Alexander Håkansson från Kovland.

Just Håkansson och målvakten Johan Smott tillhörde lagets toppar mot Härnösand i går. Håkansson visade vägen då han först stänkte in 1–0 i bortre krysset i ett power play i första perioden. Han ökade sedan på till 2–0 minuten in i andra. Inför tredje var ledningen 3–0, sedan Andreas Nordlund slagit in returen på Robert Engströms skott. Engström fick därmed sin tredje assist för kvällen.

Bara 22 sekunder in i tredje kom en reducering, men med två snabba mål efter knappt halva perioden kunde NSK säkra vinsten.

Med sju matcher kvar har NSK skaffat sig ett bra läge för att nå slutspelet, där seriens fyra främsta lag gör upp om en plats i kvalet till division I.

– Vi siktar på att gå upp, sen får vi se om vi lyckas. Vi har en relativt bra trupp, med många utvecklingsbara killar. De flesta är födda 1986-88. Med tre-fyra nya till nästa säsong skulle vi nog klara oss hyfsat i ettan. Går vi upp borde vi också kunna få tillbaka lite spelare som nu är i olika division I-lag, säger Nordin.

Kanske skulle man då också lyckas få det där draget som saknats de senaste åren.

– Det går inte att jämföra med hur var här för omkring tolv år sen. Då var det ett jättedrag här ute. Jag tycker ändå att det är lite bättre i år, jämfört med i fjol. Det är lite fler på matcherna och man märker att det pratas mer hockey, säger Stefan Nordin.

1–0 (9.36) Alexander Håkansson (Robert Engström, Stefan Jonsson) spel fem mot fyra.

2–0 (0.59) Alexander Håkansson (Robert Engström, Daniel Strömberg), 3–0 (11.27) Andreas Nordlund (Robert Engström) spel fem mot fyra.

3–1 (0.22) Jens Edholm (Per Lövgren, Johan Sjögren) spel fem mot fyra, 4–1 (8.02) Anton Schön, spel fem mot fyra, 5–1 (8.53) Rickie Berg (Andreas Nordlund, Stefan Jonsson), 5–2 (15.14) Per Lövgren (Jens Edholm).

43–43 (13–9, 14–15, 16–19).

Tomas Nordin. cirka 30.