Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Det som stör mest är motorsporten"

Sverker Ottosson (mp), miljönämndens ordförande i Sundsvalls kommun, har inga säkra svar på vilken sport som är miljöboven inom idrottsrörelsen.
Men det som stör mest är väl motorsporten, säger han.

Han tycker att det är en intressant fråga när det gäller att syna idrotten ur ett miljöperspektiv.

Men det saknas enkla svar.

Inom motorsporten har man ofta gått över från fossila bränslen till biobränslen och etanol. Just dragracing kan jag tänka mig har stor miljöpåverkan, men där håller man sig ändå till ett begränsat område, säger han.

Han pekar även på utförsåkning i fjällområden som ett problembarn, eftersom det kan ta upp värdefull mark.

Jag kan tänka mig att motorsporten kommer att vara under luppen och det har den varit under en lång tid. Men man kan inte sluta med motorsport, eftersom det sker en teknikutveckling här, säger Sverker Ottosson.

Han pekar även på ishockey där säsongen tidigare styrdes av termometerns minusgrader.

Förut var de här idrotterna säsongsanpassade av praktiska skäl, men sen har det kommit in pengar och säsongerna blir längre och längre. Det är pengarna som driver på och hur man ser på underhållning, men måste man verkligen spela hockey i maj? frågar sig Ottosson.

Den diskussionen har väl förts, men jag tror inte den är så populär ...