Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dieselläcka vid plantskola

Ett filter i värmepannan var trasigt och det gjorde att diesel läckte ut.
Nu saneras området för att få bort det miljöfarliga bränslet.

Ett dieselläckage har skett vid SCA Skogs plantskola i Bogrundet. Det är ett trasigt filter i en värmepanna som orsakat läckan som skett i ett av växthusen på området. Uppskattningsvis har ett 100-tal liter diesel läckt ut i det miljökänsliga området. Utsläppet skedde ett hundratal meter från Indalsälven och företaget har sanerat området för att försöka förhindra så att dieseln sprids via grundvattnet. I förstaläget schaktades jordmassor i anslutning till växthuset bort och sedan har förorenat vatten pumpats bort, dels med sugbil och dels med pumpar. Planen är att på så sätt få bort det förorenade grundvattnet och den diesel som ligger under grundvattenytan.

Miljö- och byggkontoret har varit på plats och inspekterat området och de har även upprättat en anmälan om misstänkt brott mot Miljöbalken vilket är praxis i fall av det här slaget.

– Vi är skyldiga att göra det annars gör vi tjänstefel, säger Maria Esping, miljöinspektör vid Miljö- och byggkontoret på Timrå kommun.