Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Diggiloo får ny programledare – och kommer till Bispgården

Diggiloo kommer tillbaka 2018 – men på ett nytt sätt. Grundaren Lasse Holm lämnar uppdraget som programvärd och det blir inget stopp i Sollefteå. I stället tar David Lindgren över och Bispgården står på turnéschemat.

I vanlig ordning åker stjärnspäckade Diggiloo ut på ny turné nästa år. Det blir den 16:e säsongen och nästa år inleds kalaset i Malmö. Under sommaren kommer ensemblen att göra totalt 22 stopp runt om i landet och det är med en del nyheter.

I somras gjordes en av spelningarna i Sollefteå och trots en ekonomisk förlust var man från Sollefteås håll intresserade av att få tillbaka Diggiloo till stan. Lotten föll nu i stället på Bispgården i Jämtland, och mer exakt den Thailändska Paviljongen.

För Plus-kunder: Diggiloo gav ekonomisk smäll trots publiksuccé – arrangören vill ha över 300 000 av kommunen

Nytt för i år är att den mångårige programvärden, grundaren och språkröret Lasse Holm lämnar rollen som frontfigur. Den som tar över är musikalartisten, sångaren och programledaren David Lindgren. Utöver uppdraget som nya ledaren av Diggiloo kommer David även att programleda nästa års Melodifestival.

- Förhoppningen är att Diggiloo ska göra att fler får upp intresset för okända sidor av musiken. Låtarna utanför den egna playlistan. Vi kör pop, schlager, disco och rock, men även light jazz, light opera och ett stänk av musikal och latino. Allt är välkommet! Vi är orädda och vill ta ut svängarna, säger David Lindgren i ett pressmeddelande.

Läs även: Efter publiksuccén i sommar – Sollefteå vill ha Diggiloo igen nästa år

Bland artisterna hittar vi namn som varit med på Diggiloo-tåget tidigare, exempelvis Charlotte Perrelli och Tommy Nilsson. Komikern Marika Carlsson efterträder Per Andersson och Özz Nujen och är en av flera nykomlingar i sommar. Även skivaktuelle Ola Salo - som lämnat både The Ark och musikallivet i Jesus Christ Superstar - är ny i gänget.

Övriga artister är Kamferdrops, Christer Björkman, Marika Carlsson, Mendez, Ida Redig och Mariette.

För Plus-kunder: Weise och Aldén kommer till Ångermanland med kärlek: "Vi kommer att ta de största kärlekslåtarna"

TURNÉPLAN DIGGILOO 2018

Malmö, Malmö Arena 4/7. Hok, Hooks Herrgård 6/7. Ulricehamn, Sturebadet 7/7. Borgholm, Slottsruinen 12/7. Bromölla, Strandängen 13/7. Halmstad, Örjans vall 14/7. Rättvik, Dalhalla 20/7. Bispgården, Thailändska Paviljongen 21/7. Umeå, Hedlundadungen på Noliaområdet 22/7. Göteborg, Slottsskogen 26/7. Åmål, Djuphamnen 27/7. Kristinehamn, Sannavallen 28/7. Västervik, Bökensved 29/7. Vagnhärad, Tullgarns Slott 2/8. Karlsborg, Göta Kanal 3/8. Båstad, Tennisstadion 4/8. Ystad, Sandskogens Idrottsplats 5/8. Lidköping, Villabadet 10/8. Motala, Råssnäs 1/8. Strömsholm, Strömsholms Slott 12/8. Bollnäs, Långnäs 17/8. Stockholm, Ulriksdals Slott 18/8.

För Plus-kunder: Albumaktuell duo kommer till Ö-vik: "Vi är jättetaggade"