Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Digital krigföring leder till demokratikollaps

Huvudargumentet för att rädda Petersvik kokade till slut ner till antalet medlemmar som gillade gruppen på Facebook. På samma sätt försöker nu Sollefteå rädda kvar sina arbetsplatser.

Demokratin håller på att ersättas av en popularitetstävling på de sociala medierna och frågan är om våra makthavare är starka nog för att stå emot utvecklingen. Sakpolitiskt är det lika självklart att entlediga undersysselsatta sjukhusanställda i Sollefteå som det var att riva sommarvillorna i Petersvik.

Ska vi tillsammans klara av flyktingkrisen behöver vi en fungerande logistik över världshaven och då måste vi avpollettera offentliganställda som smörjt kråset sedan välfärdens utbyggnad. Dagens politiker är barn av partipolitikens kollaps på 1990-talet och därför begränsas deras kompetens till att se bra ut på bilder och framstå som hyvens i helgintervjuerna.

Kommunerna styrs istället bakom kulisserna av tunga tjänstemän. Frågan är om kommuntopparna vågar ta rätt beslut när konsekvenserna blir sura blickar på utegymmet, uteblivna retweets och färre antal vänner på Facebook. Jag tror inte att filurerna bakom Rädda Petersvik anade att deras banbrytande engagemang skulle föra med sig en demokratikollaps. Hade man vetat det hade man låtit Petersvik rivas i tystnad. Nu kan vi bara hoppas att Sollefteå sjukhus förpassas till historien utan samma digitala krigföring. Annars kommer vi alla behöva logistikparken för att fly vidare till lugnare områden.

Sluta näthata, fortsätt riva!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel