Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Din tur tar inte emot kontanter på nya försäljningsstället – märkligt att bli hänvisad till Pressbyrån

Häromdan skulle jag ladda mitt busskort "Hundralappen" och samtidigt besöka den nya lokalen på Esplanaden.

Med kortet och en hundring i näven blev jag upplyst om att Din tur inte tar emot kontanter längre. Jag har inte mitt bankkort på mig vid besök i stan, så vad göra?

"Du kan gå in på Pressbyrån här intill och där kan du betala ditt busskort med kontanter."

Men hallå, vad är detta?!

Vi uppmanas att åka buss, javisst det är bekvämt och bra, men så kommer besvikelsen över hur bussbolaget behandlar oss resenärer.

Och jag förstår att Pressbyrån vägg i vägg tackar för alla kunder de får från den uteblivna servicen från Din tur.

Hur har man tänkt, egentligen? Är det drömmen om det kontantlösa samhället som spökar hos kollektivmyndigheten i Västernorrland?

Iréne Fromm

SVAR DIREKT:

Din tur har flyttat försäljningsstället från Navet i Sundsvall till nya lokaler på Esplanaden 2. Kontanthantering är som insändaren beskriver inte möjlig på Esplanaden 2.

På Din turs övriga 15 försäljningsställen i Sundsvall kan man betala kontant. Det finns därmed många möjligheter att betala kontant i dag för att resa med Din tur, men på grund av riskerna med kontanthantering går utvecklingen mot betalning med andra mer säkra metoder.

Naturligtvis vill vi ha hög service till våra resenärer, därför erbjuder vi flera möjligheter att ladda reskort, via webbshop på Din tur hemsida, i bussen eller på något av våra försäljningsställen.

På Din turs bussar har vi också kontantfritt för att minimera risken om hot och våld mot våra förare som en kontanthantering innebär.

Enkelresor med buss går enkelt att köpas i Din tur app, där kan du välja att betala med Swish, betalkort eller genom Klarna.

Vi strävar efter att utveckla fler enkla betalningssätt för resenärerna och utvecklingen går fort inom det området. Många av våra resenärer förväntar sig att kunna betala sina resor med de nya tjänsterna som används för köp av varor och tjänster i samhället i dag.

Hans Fälldin, Din tur

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel