Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dina fantasier ger barn orealistiska drömmar

Annons

Replik på Vi accepterar inte barnfattigdom, ST 28 december.

Jag växte upp i Göteborg med en bror och två förvärvsarbetande föräldrar (tvätterska och svetsare). Vi hade inget överflöd men vi hade varandra, vänner och kamrater. Vi gjorde julen till en fin högtid med de resurser vi hade. Dina fantasier, Malin, skapar orealistiska drömmar och förväntningar för alla svenskfödda och nyanlända barn som inte firat din drömbild av "svensk jul".

Vi firar alla jul på olika sätt. Filmtittande (de flesta hushåll har tv med ett jätteutbud av barn- och julfilmer) och snögrottor (finns snö är den gratis) som de flesta barn kan njuta av. "Barnfattigdom" (vilseledande uttryck) beror alltid på föräldrarna. Du, Malin Larsson, vet att det finns fler anledningar än arbetslöshet och saknad av heltid till att vissa föräldrar inte har råd eller möjlighet att genomföra det som du utmålar som en god jul.

Som socialnämndens ordförande hoppas att jag du är medveten om att många barns verklighet i familjer är missbruk och psykisk ohälsa. Att, som du, lägga över allt ansvar på förra majoriteten är ett riktigt lågvattenmärke. Vi fick fler människor i arbete än någonsin tidigare. Dessa människor fick också mer pengar i plånboken (fråga till exempel undersköterskor). Du kan inte få någon klok människa att tro att alliansen medvetet skulle fördärva för barnen. Tvärtom satsade man helhjärtat på att få fler människor i arbete, bättre utbildningsmöjligheter samt sist men inte minst starta upp byggandet av fler bostäder.

Thomas Burman (M)

Ers. socialnämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel