Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Diös säljer 30 fastigheter i Härnösand – lokala företag tar över

Diös har sålt alla sina fastigheter i Härnösand för 342,5 miljoner kronor till lokala företag.

Annons

Det är de lokala bolagen Westerlinds Fastigheter i Härnösand AB och Landsorten Invest AB som tar över de 30 fastigheterna.

Bland de 322 hyresgästerna som berörs finns bland andra Härnösands kommun, Com Hem och Länsförsäkringar.

– Försäljningen leder till att vi kan bli mer effektiva då vi koncentrerar vårt fastighetsbestånd, säger Knut Rost, vd Diös Fastigheter, i ett pressmeddelande.

– Det känns både roligt och ärofyllt att vi nu, tillsammans med vår partner Landsorten Invest, förvärvat denna portfölj på vår hemmamarknad. Framför oss väntar nu en spännande utmaning och ett stort ansvar att förvalta och utveckla dessa fastigheter vidare, säger Emil Westerlind, tillträdande vd och delägare.

De nya ägarna tar över på tisdag i nästa vecka.

Det här innebär också nya arbetstillfällen i Härnösand eftersom de nya ägarna behöver förstärka sin organisation, bland annat drift och skötsel.

Drygt tre fjärdedelar av de 84 000 kvadratmeter som affären omfattar är avsett för kommersiella ändamål. Enligt Emil Westerlind har de nya ägarna en utmaning framför sig på den kommersiella delen, främst butikssidan.

– Det handlar om att få fart på handeln i Härnösand. Vi kommer att ta en aktiv roll i samarbetet med Handelsplats Härnösand, det är roligt att få vara en del av och kunna påverka den utvecklingen.

Enligt Emil Westerlind har man klart med en stor hyresgäst i stadskärnan. Han vill ännu inte gå ut med vilken.

– Det är inte en butik, men jag kan säga så mycket som att det kommer att hända grejer nere på stan.

Utöver detta finns ännu inga konkreta planera för de kommersiella fastigheterna, först vill man sätta sig in i bolaget, etablera en kontakt med befintliga hyresgäster jämföra bolagets planer med hyresgästernas.