Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dirty Elmo visar upp sin värld på Versalen

En blandning av människor, djur och natur, kryddat med musik och livemålning.

I dag slår konstnären Erik "Dirty Elmo" Lindström upp portarna till sin utställning på Galleri Versalen i Sundsvall.

– Det blir speciellt att måla när folk tittar på, säger han.

De flesta Sundsvallsbor har säkert redan sett hans konst när de åkt E4 förbi Skönsberg där han har gjort Sundsvalls första fasadmålning.

Från Dunderklumpen

Men för dem som vill titta närmare och se mer så kan man bege sig till Galleri Versalen i kväll då Erik "Dirty Elmo" Lindström har vernissage för sin utställning "människan.djuren.naturen".

Han förklarar lite kort vad allt handlar om.

– Det kommer egentligen från Dunderklumpen. Det var någon som sa något väldigt sant där med att pengar är alltid viktigt på ett sätt i världen. Men det som verkligen betyder något på riktigt är människan, djuren och naturen, säger Erik Lindström.

Det är också från dessa han plockar sin inspiration. Människor som ger honom nya idéer eller former i naturen han vill avbilda. Motiven är allt från hammarhajar och fåglar, till kvinnokroppar och händer och teknikerna varierar.

Målar gärna händer

– Jag försöker måla en hand i någon form varje morgon när jag kliver upp. Det är något med händer som säger väldigt mycket. De kan berätta något även om ansiktet är neutralt, säger Erik Lindström.

Under kvällen kommer även hans band Supermarket Pharmacy att uppträda. Då ska Erik själv också livemåla en tavla.

Utställningen är öppen till och med måndag.

Mikael Tjernström mikael.tjernstrom@dagbladet.se