Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Disko i badhuset i badkläder och bastkjol

För ungefär 20 år sedan var det Hawaii-disko i Matforsbadet. Då ett eftertraktat arrangemang. Sedan har det legat i dvala. Men under fredagskvällen återupplivades partyt.

Idén på att ta tag i temat igen kom i samband med att fritidsledaren Eva Ström var på ett möte där man diskuterade under temat värdskap. Någon kom ihåg Hawaiidiskot och Eva Ström tände på idén och tog med sig den hem till ungdomarna på fritidsgården i Matfors.

– Det var en nyanställd badvakt jag pratade med som väckte tankarna, berättar Eva Ström.

Ungdomarna tog till sig idén och började planera. Bastkjolar, blomkransar och armkransar fixades och en av killarna tog på sig att vara diskjockey och även sköta ljuset. 19:30 släktes badhuset ner och enbart ett par små spotlights tuggade ut ljusblixtrar i olika färger.

Alla från 12 till och med 19 år var välkommen och allt var gratis. Marknadsföringen har varit massiv med affischering runt hela Matfors.

– Sedan har vi varit runt på skolor och informerat.

Nu dök det inte upp så många som man hade hoppats på. Eva Ström trodde att det kanske kunde bero på det kalla vädret utomhus. Inne var det desto varmare och badtemperaturen var hela plus 31 grader.

Ungdomarna som kom verkade ha ku till den dånande partymusiken. Man badade, lekte, tävlade och dansade fram till 23:00. En tävling som fanns på schemat var flytmadrasstafett.

– Det här är ett bra arrangemang, tyckte Josephine Eriksson, en av cirka 20 ungdomar som trivdes både i vattnet och vid sidan av bassängen.

Några tränade redan tidigt på att paddla fram i bassängen med en madrass. Det handlade om att hitta tekniken för att få fart.

Trots att det inte dök upp så många som man först trodde så menar Eva Ström att det ska bjudas in till ett nytt Hawaii-disko.

– Någon gång i slutet av februari eller i början av mars. Då tror jag det blir betydligt flera som kommer. Alla som var här kommer att berätta för sina kompisar hur kul man hade det.