Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Disney kan bojkotta amerikanska delstaten Georgia

Annons

Filmstudion Disney, där även Marvel ingår, säger att man inte kommer att filma mer i den amerikanska delstaten Georgia, om en kontroversiell lag, som skulle göra det lagligt att bland annat diskriminera homosexuella, går igenom, skriver The Hollywood Reporter.

– Disney och Marvel är ett inkluderande företag, och även om vi har haft mycket bra upplevelser av att filma i Georgia, kommer vi att vända oss någon annanstans med våra affärer om den diskriminerande lagstiftningen går igenom", säger en talesperson för företaget.

Marvel har bland annat filmat Ant-man och kommande "Captain America: Civil war" i Atlanta, och dragit nytta av Georgias attraktiva skattelättnader. Bojkotten gäller även andra aktörer inom Disney-koncernen som ABC Studios.

Även andra tv- och filmjättar som Paramount, Nickelodeon och AMC uppmanar delstatens guvernör Nathan Deal att inte skriva under lagändringen. (TT)