Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Därför blev IFK Timrå nollat mot serieledaren: "Bästa laget vi har mött"

/

IFK Timrå har börjat bra i fotbollsettan.
Efter sju poäng på de fyra första omgångarna ställdes laget mot serieledaren Assi.
Då blev Timrå mållöst för första gången.
– Det var det bästa laget vi har mött, säger Kent Gustafsson efter 0–4.

Annons

Assi har vunnit samtliga matcher den här säsongen och målskillnaden 19–1 skvallrar om att laget från Kalix är i toppen av den norra damettan för att stanna.

– De verkar ganska kompletta på alla platser. De var jätteduktiga och fyller på med mycket folk, har bra rörelse och spetskvalitet på några platser, säger Timråtränaren Kent Gustafsson.

Han fortsätter:

– Det var inte så mycket att säga om. Jag tycker ända att vi gör en hyggligt bra match och vi är ändå med målmässigt en bit in i andra.

Assi gjorde matchens första mål efter en kvart. Gästernas andra kom inte förrän i mitten av den andra halvleken. Trots det var IFK Timrå aldrig riktigt nära att ta poäng.

– Deras 3–0 var sedan en frispark som var stenhård och otagbar. Det var kul att se dem, men vi står upp ganska bra. Vi lär oss jättemycket. Dels får vi spela i ett mycket högre tempo än vi varit vana vid och vi lär oss att det inte går att slarva med någonting, säger Gustafsson.

Timråtränaren berömmer målvakten Hanna Clark och backen Pernilla Lundgren.

Efter fem spelade omgångar börjar det märkas att spelet i ettan sliter mer på spelarna än tidigare.

– Vi har några spelare som är skadade sedan tidigare och lite sjukdomar. Det kommer nu när vi matchar så här hårt. Det blir skavanker och går åt mycket tejp inför matcherna. Varje närklamp är hårdare, säger Gustafsson.

Hur hanterar ni den ökade belastningen?

– Det är svårt, man har ju den trupp man har. Det gäller under veckan att slicka såren lite och ändå hålla uppe tempot på träningarna. Det är en balansgång.

Nästa match får IFK Timrå klara sig utan lagkaptenen Malin Persson som fick sitt tredje gula kort och därmed är avstängd.

Mer läsning

Annons