Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter tre raka segrar fick IFK Timrå med sig en förlust hem: "En bra match, men lite för bra motstånd"

Det blev en förlust för IFK Timrå när de ställdes mot Assi IF. Trots den stora målskillnaden är tränare Kent Gustafsson nöjd med lördagens match. "Vi gör en bra match, men det är tråkigt att det blir sex mål", säger han.

Annons

Redan tre minuter in i matchen fick Assi IF in matchens första mål. Ett olyckligt mål enligt Kent Gustafsson.

– Det var lite olyckligt. Det var ett inspel från kanten som egentligen gick igenom hela vårt straffområde och där var vi inte riktigt vakna.

1–0-målet följdes av ytterligare ett mål. Efter en frispark till fördel för Assi nickades bollen in i Timrås mål.

– Det är en svår boll att ta. Det såg ut som att vi skulle kunna gå till halvtid med 2–0, men de får ett till mål i slutet av första halvlek. Ett mål precis i början och ett mål precis i slutet, det blir ju tungt. Däremellan hade vi spelat ganska bra, så det var synd, säger Kent Gustafsson.

I början av andra halvlek bjöd IFK Timrå upp till kamp. Dock lyckades Assi få in ytterligare tre mål.

– När de fått in det fjärde och femte målet blev det lite "hänga med huvudet", men vi bet ihop ganska bra och samlade oss hyfsat. Det är en bra match, men det är ju tråkigt när det blir sex mål.

Trots förlusten är Kent Gustafsson nöjd med matchen och menar att de tar mycket lärdom från likande matcher.

– Vi mötte seriens bästa lag. Fast än att det blir stora siffror är det mycket vi gör bra. Vi lär oss jättemycket av att spela de här matcherna, säger han.

Inför matchen saknades även flera spelare. Amerikanskan, tillika målvakten Hannah Clark saknades. Det gjorde även Maya Pitts.

– Hela laget jobbat hårt, hela matchen. Vi var ganska skade- och sjukdomsdrabbade och hade en avbytare. Men alla gör det jättebra, ibland missar vi några grejer och då rinner det iväg. Det är bra spelare vi möter. Tjejerna verkar känna att de gjorde en bra match, men det var lite för bra motstånd.

Lördag 27 augusti är det dags för Timrå att på hemmaplan ta sig an Team TG.

Matchfakta:

Assi IF–IFK Timrå 6–0 (3–0)

Målen, Assi IF: Erin Craig 2, Moa Öhman, Josefine Hansson, Fernanda da Silva, Indira Ilic.

Målen, IFK Timrå: –

Mer läsning

Annons