Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nesligt kryss igen för Ankarsviks BK

/
  • Runstens målvakt Markus Leppänen hade att göra mot Ankarsvik.

Underläge, men Ankarsvik vände elegant på steken och hade segern i sin hand – till sista sekunden.
Då kvitterade Runsten.
– Vi är för dåliga på att stänga matcherna, det är ren orutin.

Annons

Det säger en minst sagt missnöjd Tobias Wiesinger efter matchen.

Då har ändå Ankarsviks back Jacob Glas avgjort förlängningen.

– Det var givetvis bra, men den här matchen tar vi som en förlust. Det är för många kryssmatcher nu, matcher som vi hade kunnat vinna egentligen, säger Wiesinger.

Offensivt började Ankarsvik kreativt och piggt, men laget gav gästande Runsten (spelade i Allsvenskan förra säsongen) lite väl mycket svängrum. Låter man spelare som U19-landslagets Fredrik Björkman komma till skottlägen blir det mål förr eller senare. Ankarsvik fick gå till periodvila med 0–2 i baken.

– Vi har haft problem med hur vi startat matcherna, precis som i dag saknas framför allt aggressivitet, men också tempo, säger Ankarsviks tränare Roger Norman.

I andra perioden drev Runsten upp tempot. Det skulle de få ångra, för Ankarsvik hängde på och växlade upp.

Först hittade Carl Åkersten en lucka bakom Markus Leppänen i Runstens mål. 36 sekunder senare kunde Tobias Wiesinger kvittera till 2–2.

Runstens gav sig inte, men perioden var Ankarsviks och efter att Wiesinger gjort sitt andra mål i matchen kunde hemmalaget gå till vila med ledning.

Redan i inledning av sista perioden satte Nils Ådahl resolut 5–3 mer eller mindre på egen hand och Ankarsvik spelade aggressivt och stabilt i defensiven och skapade en hel del framåt.

Men efter 5–4 smög sig osäkerheten på och i matchens allra sista sekund kvitterade Runsten till 5–5.

– Vi måste vara kyligare i slutet. Jag har bollen med tio sekunder kvar och lägger den i magen på motståndaren, hade jag varit kyligare hade vi tagit tre poäng, säger Tobias Wiesinger.

Det var Ankarsviks femte(!) match som gått till förlängning.

Men med Ankarsviks sätt att spela innebandy måste målsättningen vara topp fyra för slutspel.

– Vi har ingen uttalad målsättning, men det här laget har absolut kapacitet för det även om serien är oerhört jämn, säger tränare Norman.

Mer läsning

Annons