Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så går det för Sundsvall Hockey

Sundsvall Hockey möter Tingsryds AIF i sjätte omgången av kvalserien till Allsvenskan hemma i Sundsvall Energi Arena. Här kan du följa matchen – period för period.

Annons

Sundsvall har bara tagit fyra poäng på fem matcher hittills i kvalet och behöver vinna för att hålla sig kvar i kampen om en plats i Hockeyallsvenskan.

Alla spelare förutom Eric Moe och Alexander Selin är tillgängliga för spel.

Första perioden: 1 – 0

slutet av första perioden gör Tommy Enström 1 – 0 assisterad av Jonathan Hedström. Ett välförtjänt mål efter en period som Sundsvall inleder stark och precis enligt plan - massor av energi och tempo. Spelet ser bra ut och laget får med sig puckarna. Tingsryd får inte mycket utrymme för spel utan Sundsvall är laget med initiativet.

Joakim Matsson visar vägen och gör precis som laget kommit överens om – går stenhårt på kassen och ät nära att böka in ett första mål redan efter fem minuter.

Sundsvall är fortsatt det bättre laget med mycket puckinnehav. Flera farliga chanser, framför allt har Mats Hansson öppet mål vid 07.00 i första. Men pucken studsar inte rätt väg.

Tingsryd tar på sig utvisningar och har inte samma flyt som Sundsvall har i sitt spel.

Sundsvall har tre power play under första perioden och där visar laget inte framfötterna. Långsamt spel utan det tempo som visas i fem mot fem.

– En bra start av ett beslutsamt Sundsvall. Det är ingen vacker match att se på, men de jobbar på, säger Mittmedias expertkommentator Jimmy Hamrin som kommenterar matchen i Mittmedias sändning.

Skott: 13 – 7

Live TV: Se matchen live här för 99 kronor

Andra perioden: 2 – 0 (0–1, 0–1)

Tingsryd tar sig in i matchen och skapar mer än i första. Spelet är jämt när Mathias Månsson får en chans, Wictor Ragnewall i Tingsryds mål blockerar och Månsson bryts bort av back. I eftermälet av det åker handskarna och det blir utvisning för roughung. I spel fyra mot fyra sätter sen Tommy Enström sitt andra mål efter en brytning och snygga dragningar, tid: 6.03. 2 – 0.

Onödiga utvisningar blir det som präglar Sundsvalls spel under andra perioden. Sebastian Owuyo tar en onödig interferens, som följs upp lite senare av ett lagstraff för sex man på plan.

Sundsvall lyckas hålla Tingsryd stången genom alla tre numerära underlägen.

En stark anledning till att Tingsryd inte får utdelning är Magnus Åkerlund som gör ett antal riktigt starka räddningar utan att vara generös med returerna.

Tingsryds målvakt Wictor Ragnewall är även han stabil i kassen, men läcker som ett såll när det kommer till returer. Något som bland andra Mathias Månsson är nära att utnyttja, en spelare som är en av de som står för glöden i Sundsvall denna afton.

Över lag är det Tingsryd som tar sig tillbaka i andra perioden och emellanåt släpps in ordentligt i matchen, till stor del tack vare onödiga utvisningar från Sundsvalls sida.

Skott: 22 – 21

Tredje perioden: 2 - 0 (1 – 0, 1 – 0. 0 – 0)

I sista perioden jämnar matchen ut och Tingsryd tar sig in ytterligare i spelet. Sundsvall skapar mer men har inte samma spel som i föregående perioder.

Sundsvall forsätter lossa skott i högre takt än Tingsryd. Joakim Mattsson har en stolpträff som får publiken att dra efter andan. Mest anmärkningsvärt är sättet som Sundsvall avslutar matchen, en mindre kollaps i spelet. Spelarna kämpar för att slå ut puckar ur egen zon och kommer inte i gång med någonting. Men Sundsvall håller ihop spelet och håller 2-0 matchen igenom. Summerat ett välförtjänt resultat som speglar matchen bra. Sundsvall lyckas göra det som krävdes - höja tempot och komma i gång framåt.

Skott: 33 - 26

Läs mer: Svedbergs krav inför mötet

Andra matcher i kvalet

AIK – IK Pantern 4 – 0

Västerviks IK – Södertälje SK 0 – 2

Mer läsning

Annons