Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säker vinst för Sundsvall Hockey i säsongens första match: "Vi hade bra energi i 60 minuter"

Sundsvall Hockey fixade en klar seger i onsdagens träningsmatch mot Hudiksvalls HC. Tränare Henrik Gradin var nöjd med matchresultatet och över lagets insats. "Det var en fartfylld match. Vi hade bra energi i 60 minuter och jag blev positivt överraskad av det tålamod vi hade där ute", säger han.

Annons

Det blev en klar vinst för Sundsvall Hockey som besegrade Hudiksvall HC med 5–1 under onsdagskvällens träningsmatch.

Hudiksvalls HC tog ledningen i den första perioden genom Emil Broed. I andra och tredje perioden var det Sundsvall som stod för målen.

– De gjorde det bra, framför allt i första. De var väldigt farliga i kontringsspel och de kändes lite som att de spelade på det. De väntade till att vi gjorde misstag och sedan stack de, säger Henrik Gradin.

I den andra perioden var Johan Eriksson snabb att kvittera när han fick in 1-1-målet lite drygt två minuter in i perioden. Några minuter senare fick även Christoffer Persson in ett mål och Sundsvall tog därmed ledningen.

I den tredje perioden fick Sundsvall in ytterligare tre mål. De stod Markus Kinisjärvi, Albin Runesson och Anton Nyström för.

Med den säkra segern är Henrik Gradin nöjd med lagets insats och ser fram emot den kommande säsongen.

– Vi anser nog att vi har sex månader kvar till att vi är där vi vill vara. Vi har hela tiden pratat om att vi ska vara som allra bäst i slutet av säsongen. Men som sagt, i den här matchen blev jag positivt överraskad till den fart och den energi vi hade, säger Henrik Gradin.

Han väljer samtidigt att hylla lagets insats i matchen.

– Jag tycker att hela gruppen gör en bra match. Samtliga visar att de vill vara med och lira där ute. Just det hårda jobbet och snacket med varandra var riktigt bra, säger han och fortsätter:

– Vi tar med oss det vi gör i den här matchen och så kommer vi fokusera lite mer framåt och på spelet längre upp i banan. Vi kommer fortsätta nöta försvarsspel, men grabbarna kändes rätt trygga i det i den här matchen så då kan vi gå vidare till nästa del.

Matchfakta:

Sundsvall Hockey–Hudiksvall HC 5–1 (0–1, 2–0, 3–0)

Första perioden: 0–1 (12.32) Emil Broed.

Andra perioden: 1–1 (2.34) Johan Eriksson, 2–1 (9.31) Christoffer Persson.

Tredje perioden: 3–1 (5.31) Markus Kinisjärvi, 4–1 (8.02) Albin Runesson, 5–1 (13.04) Anton Nyström.

Skott: 30–30.

Publik: 421.

Mer läsning

Annons