Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundsvall Hockey sätts på prov – det vill Henrik Gradin se i SCA-cupen

Efter två raka segrar i träningsmatcherna får Sundsvall Hockey nu bekänna färg. Tre allsvenska lag väntar i SCA-cupen. "Nu får vi ett kvitto", säger tränaren Henrik Gradin.

Annons

TV: Se en intervju med Sundsvallstränaren Henrik Gradin i spelaren ovan.

Sundsvall Hockey har vunnit mot både Hudiksvall och Östersund på försäsongen. Nu väntar tre betydligt tuffare matcher under SCA-cupen den här veckan.

– För oss som spelar i en lägre division är det svårt att få så här bra matcher, så det ser vi fram emot. Resultaten är kanske inte det viktigaste, även om vi vill vinna, men det blir tre riktigt bra test för oss och vi får se var vi står. Vi får ett kvitto, säger Henrik Gradin.

LÄS OCKSÅ: Sporten storsatsar på SCA-cupen – här ser du ditt lags samtliga matcher: "En fest för hockeyälskare"

Sundsvallstränaren som har fokus på två detaljer inför cupen.

– Att vi vågar. Jag tycker det är jätteviktigt att vi vågar spela hockey oavsett om vi möter ett bättre lag eller inte. Sedan förväntar jag mig att vi kommer ha mindre puck nu och då är det viktigt hur vi agerar i försvarsspelet. Nu sätts det på prov, säger han.

Gradin kom till Sundsvall från ett uppdrag i Modo, och han gillar det han sett av sitt gamla lag under den här försäsongen.

– De har spelat med en jäkla fart och energi tycker jag. Kan de hålla sig till det spelet hela säsongen tror jag de blir väldigt tuffa att möta. Naturligtvis är det en omställning att spela i allsvenskan där de kommer vara laget som alla vill slå, de kommer nog inte få en lugn stund. Men jag tror att det kommer hålla till högre upp i tabellen än vad många har tippat, säger han.

Henrik Gradin.

Efter måndagsträningen kunde Henrik Gradin konstatera att han har en full trupp att tillgå inför cupen.

– Alla är tillgängliga, sedan kommer vi kanske att vila några för att gå runt på lite folk, säger han.

Sundsvall Hockeys matcher i SCA-cupen

Onsdag, 19.00: IF Sundsvall Hockey–Mora IK

Henrik Gradin om Mora: "Mora har jag dålig koll på. Som jag fattat det har de bytt ut väldigt många spelare. Jag har sett att de mött en del norska lag och gjort det bra, det blir nog en tuff fight."

Fredag, 17.00: IF Sundsvall Hockey–Modo Hockey

Henrik Gradin om Modo: "Jag förväntar mig, beroende på vilket lag de kommer med, att det blir en fartfylld historia. Modo har jobbat otroligt hårt över hela banan av det jag sett. De spelar ett väldigt uppoffrande spel."

Lördag, 17.30: IF Sundsvall Hockey–Timrå IK

Henrik Gradin om Timrå IK: "Det blir jätteskoj att spela ett derby. Det är alltid lite speciellt när de här två klubbarna möts och så har det varit sedan en väldigt lång tid tillbaka. Det blir säkert drag på läktarna."

Mer läsning