Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundsvall Hockey släpper flera nya namn – Lander och Owuya ansluter

Det blir ett ungt lag för Sundsvall Hockey inför kommande säsong. På fredagen presenterades den trupp som kommer att gå på is nästa vecka. "Det är en ung och hungrig grupp", säger sportchef Stefan Lindqvist.

Annons

På måndag går Sundsvall Hockey på is och på fredagen släpptes resultatet av den senaste tidens lagbygge. Tidigare har flera nya namn knutits till klubben och kontrakt med redan etablerade spelare har förlängts inför den kommande säsongen i division I.

– Det ser spännande ut. Vi satsar på yngre spelar i år och det blir ett ungt och talangfullt lag. Vi ser stor potential i det, säger sportchef Stefan Lindqvist.

På fredagen släpptes ett gäng nya namn. Ett utropstecken är backen Filip Lander (lillebror till NHL-spelaren Anton) som går från moderklubben Timrå IK till Sundsvall.

Filip Lander går från Timrå IK till Sundsvall Hockey.

– Det blev klart för ett par dagar sedan. Det ska bli kul att se vad han kan göra, säger Stefan Lindqvist.

Backen Sebastian Owuya har spelat för Sundsvall tidigare och nu kommer han tillbaka.

– Vi saknade honom i vintras. Han är stor och stark. Det blir bra, säger Lindqvist.

För några veckor sedan presenterades nyförvärvet Robert Lantosi från Slovakien. Han får sällskap av landsmannen och JVM-backen Ladislav Romancike.

SHL-meriterade forwarden Daniel Håkansson från Linköping är den senaste i ledet att skriva på för Sundsvall.

– Det är en ung och talangfull spelare, säger Lindqvist.

Ett gäng juniorer får också chansen att komma upp i A-laget. Forwarden Anton Nyström kommer från Timrå IK och forwarden Alexander Åhrman från det egna juniorlaget, samt målvakterna Rasmus Fahlander och Oliver Mårslätt.

Mer läsning

Annons