Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundsvallsprofilen lämnar för spel i Frankrike efter degraderingen

Mathias Månsson var med om att både gå upp i Hockeyallsvenskan med Sundsvall Hockey åka ur samma serie. Nu fortsätter karriären i Frankrike där 34-åringen kommer representera Dijon.

Annons

När Sundsvall Hockey för två år sedan storsatsade för att gå upp i Hockeyallsvenskan efter ett par år i Hockeyettan var Mathias Månsson ett av de starkaste nyförvärven till klubben. Månsson stod för 32 poäng på lika många matcher i grundserien innan det blev ytterligare två i kvalserien.

Det blev två säsonger i Sundsvallströjan den här svängen för Mathias Månsson.

Förra säsongen var Månsson assisterande lagkapten i Sundsvall när de åkte ur landets näst högsta serie efter bara ett år. För Månssons del blev det 23 poäng på 45 matcher i grundserien och ytterligare fem i kvalserien, där han också drog på sig en omdiskuterad avstängning.

Nu står det klart att Månsson fortsätter sin hockeykarriär utomlands. Under fredagen presenterades han av franska Dijon som spelar i landets högsta liga. Där får Månsson sällskap av bland annat den tidigare Timråspelaren Johan "Gnagarn" Andersson. 34-åringen har tidigare spelat utanför Sveriges gränser i Danmark, Finland och Norge.

LÄS MER: Forward förlänger med Sundsvall Hockey: "Skönt att det är klart"

LÄS MER: Klart: Hans Åhrman ny ordförande för Sundsvall Hockey – och så ska ekonomin räddas

LÄS MER: Sundsvall Hockeys sportchef om den ekonomiska krisen: "Klart att det påverkar min vardag"

Mer läsning

Annons