Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IFK Timrå värvar ännu en amerikanska: "Ska bli intressant att se henne spela"

De har redan testat att leta talang bortom atlanten. Nu gör IFK Timrå ännu en värvning från USA och deras tre amerikanska spelare blir fyra. Det nya tillskottet blir 22-åriga Maya Pitts.

Annons

För drygt två veckor sedan anslöt Timrås nyfärvärv till laget.

Hon har ett förflutet inom collegefotbollen i USA och kom till Sverige och Timrå för drygt två veckor sedan. Maya Pitts är en central mittfältare som också är tänkt att kunna använda som forward. Anledningen till värvningen var skador i laget och att två spelare flyttar och lämnar klubben under hösten.

– Vi behövde få en spelare till. Vi fick kontakt med henne på samma sätt som med våra andra amerikanska spelare, via en agentbyrå som har några spelare som är intresserade av att komma hit och spela, säger Kent Gustafsson.

Läs mer: IFK Timrås historiska amerikanskor: "Vi älskar detta"

Maya Pitts tränar redan med laget och den 26 juli startar serien igen då Timrå tar emot Själevad i damettan.

– Jag har sett henne lite på träningar och det ser bra ut. Det är lite svårt att säga så tidigt men jag tycker att hon rör sig bra och har ett bra passingspel och teknik. Hon verkar passa bra in i laget. Det ska bli intressant att se henne nu när vi börjar matcha snart, säger Timrås tränare Kent Gustafsson.

Läs mer: Så bygger IFK Timrå sitt lag; lokalproducerat och amerikanskt

IFK Timrå har sedan tidigare tre amerikanskor i laget. Anna Evans, Hannah Clark och Bupe Okeowo.

Mer läsning

Annons