Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ånges nya mål: Gå upp

/

Skadeproblemen är över och Ånge är proppat med fem nya spelare.
Nu ändrar klubben målsättningen från att etablera sig i serien – till att gå upp.
– Vill man inte bli bättre ska man nog inte hålla på med tävlingsidrott, säger tränaren Benny Matsson.

Annons

Ånge kommer starkare än någonsin till omstarten.

Dels för att den enorma skadelistan, med elva saknade spelare, nästan är tom (flera på väg tillbaka, men bara Dragan Jakovljevic och Mattias Thorsell borta längre).

– Sista matchen, mot Teg, var det många som fick spela skadade. Vi fick chansa med flera spelare där, säger Benny Matsson.

Men dels gör de det också för att de förstärkt. Fem nya namn har kommit in. Saihou Jagne, med förflutet i främst BP och AIK, Pekka Lagerblom, som spelat Champions League- och Europa League-kval och Dominik Werling, som spelat i Championship och Süper Lig, ska bidra med rutin. Unga britterna Alex Reid och Jordan Binns med ännu mer spets.

Hur fungerar det att spela in så många nya?

– Så här ser fotbollen ut i dag. För 20 år sedan hade man samma lag i varje omgång och ändrade aldrig i startelvan. Vi får göra det bästa av det och en styrka blir att vi borde bli bättre och bättre ju mer samspelta vi blir.

Jordan Binns är visserligen inte spelklar än och Saihou Jagne får eventuellt stå över mot Hudiksvall med en lätt skada, men att de kan ställa upp med så etablerade värvningar är av en enkel anledning.

Innan säsongen ville de etablera sig i serien. Nu känner de att de har en chans att gå upp – och vill ta den redan nu.

– Vi såg snabbt att vi räcker till på den här nivån. Det var bara rutin som saknades. Många lagdelar var 20 år i snitt. Det var väl jag som höjde det, och jag spelade kanske hälften av matcherna.

Tidigare har klubben berättat om en vision om att en dag ha ett herrlag i division I.

– Det finns ingen tidsram för det. Men det finns ingen anledning att säga att "vi vill inte bli bättre". Vill man inte det ska man kanske inte hålla på med tävlingsidrott, för det går ut på att vinna. Är vi bra i division II är nästa steg division I. Innan säsongen är det svårt att bedöma när man är nykomling, men nu vet vi vart vi står.

Att klubben förstärkt innebär också att spelare lämnar. De har fått ta beslut att inte förlänga med varken mittfältaren Gustavo Villalobos eller försvararen Elliott Reed.

Samtidigt har skadesituationen gjort att två spelare nästan kan räknas bort.

– Dragan Jakovljevic är i Montenegro och rehabiliterar sin skada. Vi får se om det blir något mer den här säsongen. Mattias Thorsell måste operera knät och har pratat med Ingemar Lundgren (idrottsläkare). Efter det får vi se vad som händer, han är inte purung (42).

Du själv då. Kommer du fortsätta spela?

– Det ska mycket till. Kanske i division V. Nej, jag kan inte tänka mig det. Jag skulle bidra med rutin på våren, men nu har vi andra, som är mer meriterade och håller högre klass.

Högre klass alltså. Det är vad Ånge satsar på inför hösten.

Annons