Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skuldtyngda Selångers lagkapten: "Vi måste hjälpa till"

I september kommer Selånger att hålla ett medlemsmöte.
Där kan frågan om framtida spel i division II eller omstart i sexan få ett svar.
Fram tills dess kommer A-lagsspelarna bidra med vad de kan.
– Vi måste ställa upp för föreningen och jobba febrilt för att få in pengar, säger lagkaptenen Per Nyman.

Annons

Det råder kris och brist på pengar ute i Bergsåker.

Att klubben slet med ekonomin var bekant för A-lagsspelarna, men att läget var så här alarmerande kom ändå som en obehaglig överraskning.

– Vi har haft ett möte med den avgående ordföranden Anders Wiklander och vi tyckte att det hade varit bättre om klubben kört med öppna kort tidigare. Vi vet om att division II är en dyr serie och att vi inte har någon dansk som pumpar in pengar som i Ånge. Men hade vi vetat om hur illa det var hade vi gjort mer jobb för klubben, säger Per Nyman.

– Nu måste vi ställa upp och hjälpa till. Vi måste försöka jobba in pengar från alla håll.

Hur man ska gå till väga är oklart.

Bila till bortamatcher som Hudiksvall, Ånge och Härnösand är ett förslag.

– Just det har jag inte hört, men jag skulle ställa upp på det. Många bäckar små ...

– För oss är det här ganska nytt och vi måste komma fram till konkreta förslag som vi kan göra. Vi måste börja någonstans.

Lagkaptenen och mittfältaren vill inte börja om i seriesystemet.

– 2001 gjorde klubben en liknande omstart och fick börja (då i division IV), då vore synd om det skulle gå så långt igen. Jag tänker på alla som har ställt upp och jobbat kring A-laget, alla eldsjälar, säger Nyman och fortsätter:

– Dessutom har vi byggt upp en bra grupp de senaste två-tre åren med en bra sammanhållning och en bra harmoni under tränaren Jonas Westring. Det vore tungt att börja om och blir det sexan så kommer ingen av grabbarna vara kvar.

Det ser illa ut.

I september kommer föreningen hålla ett medlemsmöte och då lär allt ligga på bordet. Då lär den totala skuldsituationen vara känd och då lär ett beslut om framtiden fattas.

– Jag hoppas att det går att rädda A-laget och jag tror om inte alla så kommer större delen av spelartruppen att vara beredda att hjälpa till. Vi kommer att kriga på resten av säsongen och ställa upp för föreningen, säger Per Nyman.

Mer läsning

Annons