Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Talangerna har imponerat för Ånge

/
  • Amaro Bahtijar har fått en hel del speltid under sin första vårsäsong i Ånge IF – och imponerat stort.

Ånge IF är med i toppen av division II inför höstsäsongen.
Flera unga spelare har imponerat – bland annat ett nyförvärv från Sund.
– Han har varit fantastisk, ett utropstecken med tanke på sin ålder, säger tränaren Benny Matsson om Amaro Bahtijar.

Annons

De senaste säsongerna har Ånge IF stått för flera meriterade värvningar som gett eko. Men när tränaren Benny Matsson ska lyfta fram några spelare under vårsäsongen väljer han att plussa för flera unga förmågor.

– Cunningham (Karl) och Philip (Olofsson) har gjort många viktiga mål. Sedan tycker jag att vi har många spelare som utvecklats mycket, som en sådan som Amaro Bahtijar. Det är nästan ofattbart hur bra han har blivit, säger Matsson som även nämner unge Linus Sjölander.

Bahtijar, född 1998, kom från Sund IF till Ånge inför den här säsongen och har fått ordentligt med speltid under våren.

– För mig var det mycket nytt i början. Det är mer proffsigt, bättre spelare och högre tempo. Men jag tycker det har varit grymt. Många frågade om jag verkligen var redo, men jag vågade ta steget och körde bara på, säger mittfältaren.

Han är fostrad i Sund IF, men blickar nu uppåt med Ånge.

– För mig personligen så vill jag fortsätta utvecklas, målet är att komma utomlands och spela. Som lag är målet att vi ska vinna serien, slår han fast.

Även tränare Matsson hoppas att Ånge ska kriga i toppen hela vägen, men det kommer att ske förändringar i laget.

Saihou Jagne och Jonathan Quartey har lämnat sedan tidigare. Nu står det klart att målvakten Oliver Martin samt Jordan Ball också försvinner.

– Oliver var en bra målvakt, men har inte riktigt tagit plats. Jordan var riktigt bra för oss de matcher han spelade, men skadade sig. Nu flyttar han hem till England. Han har jobb och flickvän där, säger Matsson.

Kommer ni förstärka laget?

– Vi måste ha in någon spelare, samtidigt lärde vi oss mycket i fjol. Vi var tvungna att förstärka då, men det blev kanske lite för många väletablerade spelare i ett redan fungerande lag. Samtidigt, om Pekka Lagerblom inte skadat sig hade vi blivit svårstoppade.

Nu återstår att se hur svårstoppat Ånge IF blir under höstsäsongen.

– Vi vill fortsätta vara med i toppen, säger Benny Matsson.

Mer läsning

Annons